Прехрамбена индустрија

У прехрамбеној индустрији имамо компаративне предности због добре сировинске основе и великих могућности за производњу еколошки чисте и органске хране.

Д.О.О. “Дуга-комерц“ је основан прије више од двије деценије – 1989.године. Бави се производњом тјестенине (80 т годишње), чајних пецива (30 т годишње ) и сируп сокова ( 60 тона годишње ). Сједиште предузећа је у улици Данила Ђокића 2. Данас запошљава 20 радника.

Д.О.О. “Матпан“ се бави производњом хљеба и пецива као основном дјелатношћу. Осим тога производе и колаче, пите и коре за пите и баклаве. Од свог оснивања 2001. године, „Матпан“ посебну пажњу посвјећује сталном унапријеђењу квалитета и ширењу палете производа, а све са циљем задовољења потреба тржишта.

Јасна визија и развојни циљеви управе базирани су на политици високог квалитета. По струкури капитала ово предузеће је 100% приватно власнштво, а генерални директор је Милан Гордић.

Д.О.О. “Елпо“ је основано 1995.године. Основна дјелатност је производња тјестенина и трговина на велико и мало. Предузеће има годишњу производњу тјестенина од 50 тона. Пословно сједиште је у Балтићима-Соколац. Директор и власник је Подинић (Добривоја) Елена.