Саобраћај се јутрос у БиХ одвија несметано, али ће у току дана на појединим путним правцима долазити до обуставе због радова и одржавања бициклистичке трке, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Јутарња магла смањује видљивост на дионицама у котлинама, поред ријека, у вишим планинским предјелима и преко превоја.

Возачима се савјетује да буду опрезни при вожњи, посебно на дионицама које пролазе кроз усјеке, гдје постоји могућност одрона.

На магистралном путу Цазин – Велика Кладуша до вечерас до 20 часова обустављен је саобраћај због редовног одржавања. За вријеме обуставе возила ће бити преусмјерена на алтернативне правце.

Алтернативни правац за теретна возила за правац Велика Кладуша – Цазин је пут Велика Кладуша – Врнограч – Коњодор – Цазин, а за путни правац Велика Кладуша – Бихаћ је Велика Кладуша – Ћоралићи – Раштела – Бихаћ.

За путничка возила алтернативни правац је Велика Кладуша – Ћоралићи – Бегове – Кафане – Мутник – Слатина – Цазин.

Због међународне бициклистичке трке данас ће 12 до 16 часова бити обустављен саобраћај на регионалном путу Жепче – Завидовићи. Возила ће за вријеме обуставе бити преусмјерена на алтернативне правце.

Радови се изводе на путевима на подручју Приједора гдје је у току изградња кружног тока на споју магистралних путева Драготиња – Приједор – Козарац, Козарска Дубица – Приједор и Улице 29. новембар у Приједору, затим на магистралним путевима Дрињача – Милићи – Власеница, Котор Варош – Ободник, Крупац – Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново и Јоховац – Руданка, те на регионалним путним правцима Лукавица – Пале и Шековићи – Цапарде.

На дионици ауто-пута Сарајево сјевер – Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Трешевине саобраћај је због радова преусмјерен из возне у претицајну траку, док се на дионици Подлугови – Сарајево сјевер саобраћа двосмјерно у дужини од два километра.

На магистралном путу Зеница – Немила због санационих радова у тунелу Врандук два у ноћним сатима саобраћај се обуставља од пола часа послије поноћи до 4.30 ујутро. Током дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила – Тетово – Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Када је ријеч о граничим прелазима, нема дужих задржавања при преласку границе. За теретна возила и аутобусе и даље је забрањен јутрос на граничном прелазу Брчко – Гуња.

Из АМС савјетују возаче да поштују саобраћајне прописе и саобраћајну сигнализацију, која је привремено постављена на мјестима гдје су у току санациони радови.