ГО СДС Бијељина је преговарао и преговара са свим странкама укључујући и СНСД о могућој широкој коалицији свих странака на локалном нивоу потврђено нам је у овој странци.

Центар окупљања је подршка заједничком кандидату за градоначелника, како би се остварили развојни планови, а о свему ће, након сутрашње сједнице Извршног одбора бијељинског СДС, бити извјештено и Предсједништво странке, наглашавају из бијељинског СДС.

ГО СДС преговара са свим странкама ради стварања широке колације чији циљ ће бити економски развој и реализација више од 24 пројекта вриједности више десетина милиона марака, који ће обезбиједити да Бијељина и даље буде град који се најбрже развија у БИХ. Један од центара окупљања је и подршка актуелном градоначелнику.

Да ли то значи да трају преговори и са ГО СНСД?

На питање да ли се то коси ставом Предсједништва СДС, Предраг Јовић високи функционер бијељинског СДС и замјеник Градоначелника, каже да посљедној одлуци тог тијела није именом наведена ни једна странка са којом СДС не жели или забрањује разговоре о коалицији на локаном нивоу.

Засиједаће Извршни одбор бијељинског СДС који ће испунити захтјеве Предсједништва….

Јовић каже и да је Предсједник СДС Мирко Шаровић са сарадницим присуствовао задњој сједници Градског одбора када је усвојена одлука да се Мићић поново кандидује за градоначелника и да има одријешене руке у договарању коалиција.

Јовић наглашава да је Бијељина град у којем се, поред великих инфраструктурних, реализује низ економских пројеката чији инвеститори су са подручја од Брчког до Лознице и Зворника, те да је актуелни градоначелник показао способност у планирању развоја града.

Будућу скупштинску већину ће, како је реако чинити све странке које подрже избор градоначелника и напредак Семберије, а само смањење партијских сукобљавања би могло доприијети јачању и Бијељине и Републике Српске.