Повољни временски услови погодују несметаном одвијању саобраћаја овог јутра на путевима РС. Вози се по претежно сувим коловозима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина,скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а на путевима на којима се изводе санациони радови, на измијењен режим вожње и обавезно поштовање привремене саобраћајне сигнализације. Без обзира на временске и саобраћајне услове, возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце возила се пропуштају наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз регулацију семафорима. Од данас, поново ће бити на снази потпуна обустава саобраћаја, сваки дан, осим недјеље, у времену од девет до 15 часова. Саобраћај ће се за вријеме обуставе преусмјеравати на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Саобраћај је обустављен у Улици Краља Александра И Карађорђевића, у насељу Петрићевац, и то на дијелу од Љевчанске улице ка Жутим зградама у дужини 150м, због извођења радове изградње оборинске канализације и завршног асфалтирања наведеног дијела саобраћајнице.

У току су радови на уклањању одрона на магистралном путу Јајце-Црна Ријека у мјесту Угарак. На овој дионици саобраћај се одвија једном траком наизмјенично.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Из безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на ГП Брчко-Гуња.