У земљи у којој власт и институције не воде рачуна о својим становницима једини начин да се помогне, онима којима је помоћ неопходна, је солидарност.

porodicatomovic23102016

БН телевизија до сада је била покретач многих успјешних акција за помоћ угроженим грађанима. Још једном апелујемо на вашу хуманост и солидарност. Помозимо петочланој породици Томовић из Сокоца.

У селу Долови, 15-ак километара од Сокоца, живи породица Томовић – Мирко и Милена и њихово троје дјеце. До прије неколико година живјели су у старој породичној кући Миркових родитеља, али је она изгорјела због неисправних инсталација. Од тада су у неусловној бараци.

porodicatomovic23102016_2

Почели су градити нову кућу, али Мирко нема сталан посао а од надничења не може зарадити и да прехрани породицу и да купи материјал за кућу.

,,Само да ми је да завршим основно на кући да уђем са дјецом да више нису у овоме. Дува са свих страна, катастофа“, каже Мирко и додаје да му треба само кров над главом.

,,Да ми је то да завршим осталог се не бојим. Ја могу зарадити да прехраним дјецу, жену и себе. Љети балирам и товарим сијено, копам кромпир, копам канале, цијепам и режем дрва, свашта радим шта год има. Када је сезона могу зарадити за наш скроман живот, али зими је богами теже, нема посла нигдје“, истиче Мирко.

porodicatomovic23102016_3

Томовићима на први поглед недостаје свега. И хране и одјеће али они желе само помоћ да заврше своју скромну кућу.

,,Имамо башту, све сијемо и од тога највише живимо. Имамо и неколико коза“, истиче Миленка Томовић и додаје да им је најпотребније да заврше кућу коју су почели градити.

,,Само да ми је то да завршимо, да дјеца имају купатило и собу“,каже Миленка и напомиње да су јој дјеца Богу хвала здрава што је најважније.

И најмлађи Томовићи сањају само о новој кући. Кажу нису ни гладни ни жедни. Имају шта да обуку када иду у школу, а и добри су ђаци. Стидљиво признају да немају играчке али то им, бар тако кажу, и није најважније.

Тринаестогодишњи Рајко игра фудбал и тврди да је бољи фудбалер него ученик.

Осмогодишња Горана помаже мами чувајући млађег брата тромјесечног Гојка.

Кров над главом за њих и њихове родитеље био би испуњење сна. Уздају се у добре, хумане људе да ће им помоћи и да неће дозволити да још једну хладну соколачку зиму проведу у неусловној бараци.

Контакте телефон за помоћ Мирко Томовић 066-233-955.

2 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име