Правила коришћења и заштита приватности

Посљедња измјена: 21. март 2023.

Коришћењем било ког дјела Портала „Соколац-срце Романије“ и свих његових дијелова, аутоматски прихватате сва актуелна правила коришћења.

Корисници су дужни да редовно читају правила коришћења, те се сматра да су корисници континуираним коришћењем портала „Соколац-срце Романије“ или било којег његовог дјела, у сваком тренутку упознати с актуелним правилима коришћења, те да су их разумјели у цјелости.

Ниједан дио Портала „Соколац-срце Романије“ не смије се користити у незаконите сврхе као и за промовисање истих.

Ко смо ми

Наше адреса веб мјеста су: www.opstinasokolac.net и www.mosi.opstinasokolac.net, у даљем тексту Портал „Соколац-срце Романије“.

Садржај и услуге портала

Портал „Соколац-срце Романије“ својим корисницима омогућава коришћење и приступ различитим садржајима који укључују Интернет вијести, фотографије, колумне, фото галерије, услугу претраживања садржаја, податке о Административној служби општине Соколац, јавним предузећима, јавним установама  и организацијама цивилног друштва са подручја Општине Соколац. Коришћење садржаја омогућено је у складу са условима за коришћење садржаја. Портал „Соколац-срце Романије“ задржава право укидања и промјене изгледа, садржаја и услова коришћења Портала „Соколац-срце Романије“ као и свих сервиса и подстраница које су саставни дио Портала „Соколац-срце Романије“, без обавезе претходне најаве.

Лична, ауторска и друга права

Садржај на Порталу „Соколац-срце Романије“ може бити заштићен ауторским правима. Садржај објављен на Порталу „Соколац-срце Романије“ не смије се репродуковати, дистрибуирати или на било који начин користити у комерцијалне сврхе без изричитог пристанка Портала „Соколац-срце Романије“, или на било који начин којим се може проузроковати штету Порталу „Соколац-срце Романије“ или било ком трећем лицу у складу са прописима.

Неовлашћено коришћење било ког дјела садржаја портала сматра се кршењем ауторских права Портала „Соколац-срце Романије“ и подложно је тужби.

Неовлашћено коришћење било ког дјела портала без дозволе власника ауторских права (Соколац-срце Романије) сматра се кршењем ауторских права и подложно је тужби.

Уколико сматрате да је Портал „Соколац-срце Романије“ повриједио ваша ауторска права, случај ће бити одмах размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени одмах по евентуалном установљавању истинитости садржаја жалбе.

Услови за коришћење садржаја

Појединац, компанија или организација може у дијеловима или у цијелости преузимати и користити искључиво текстуалне садржаје портала „Соколац-срце Романије“ под сљедећим условима:

  • Преносилац је дужан да видљиво наведе извор и URL који води до садржаја са портала, непосредно прије објављивања текста на својим медијима
  • Садржај преузет са сајта „Соколац-срце Романије“ мора имати наведено име и презиме аутора садржаја, као и потпис „Соколац-срце Романије“ са линком ка изворном тексту на „Соколац-срце Романије“ и уз обавезну „Do Follow“ одредницу

Кршење било ког од ових услова сматра се кршењем ауторских права и подлијеже законској одговорности.

Уколико сматрате да садржај објављен на Порталу „Соколац-срце Романије“ повређује Ваше лично, ауторско или друго право или интерес, можете од одговорног уредника захтјевати објаву одговора или исправке, односно отклањања наводне повреде. Обавештење о евентуалној повреди, односно Ваш одговор или исправка, мора да садржи опис, врсту и природу неистинитости, непотпуности или нетачности преноса садржаја, односно друге повреде, те локацију (тј. URL адреса) или друге информације довољне за идентификацију предметног садржаја, као и инструкције за његово отклањање.

Коментари

Када посетиоци оставе коментаре на веб месту, скупљамо податке приказане у обрасцу за коментаре као и IP адресу посетиоца и ниску user agent његовог прегледача веба за помоћ у откривању непожељног.

Анонимизована ниска направљена од ваше адресе е-поште (такође названа и хеш) може бити достављена услузи Граватар да би се видело да ли је користите. Политика приватности услуге Граватар је доступна овде: https://automattic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, ваша слика профила је видљива јавности у смислу вашег коментара.

Линкови на друге Веб странице и оглашивачи

Портал „Соколац-срце Романије“ садржи и податке и информације као и везе до других Интернет страница креираних од стране трећих лица (линкови) које ће се, кад год је то могуће, као такве означавати. Портал „Соколац-срце Романије“ нема надзор над наведеним подацима и информацијама или другим Интернет страницама те се у потпуности одриче сваке одговорности везане за садржај на Интернет страницама креираним од стране трећих лица.

Портал „Соколац-срце Романије“ није одговоран за садржај страница оглашивача на Порталу „Соколац-срце Романије“ као ни за било какву штету насталу рекламирањем на Порталу „Соколац-срце Романије“. Пословни однос између оглашивача и корисника на Порталу и изван Портала „Соколац-срце Романије“ искључиво се заснива на пословном договору оглашивача и корисника те Портал „Соколац-срце Романије“ није одговоран за било какву могућу штету произашлу из таквог пословног односа.

Приступ порталу „Соколац-срце Романије“ и свим његовим садржајима дозвољен је особама било ког узраста.

Колачићи

Уколико оставите коментар на нашем веб месту, можете се изузети од снимања свог имена, адресе е-поште и веб места у колачићима. Они су због ваше удобности тако да не морате да поново попуњавате своје детаље када оставите други коментар. Ови колачићи трају годину дана.

Уколико имате налог и пријавите се на ово веб место, поставићемо привремени колачић за одређивање да ли ваш прегледач веба прихвата колачиће. Овај колачић не садржи личне податке и одбацује се након вашег затварања прегледача веба.

Када се пријавите, такође ћемо поставити неколико колачића да бисмо сачували ваше информације пријављивања и ваше изборе приказа екрана. Колачићи пријављивања трају два дана, а колачићи могућности екрана трају годину дана. Уколико изаберете „Запамти ме“, ваша пријава ће трајати две седмице. Уколико се одјавите са свог налога, колачићи пријављивања биће уклоњени.

Када уредите или објавите чланак, додатни колачић ће бити сачуван у вашем прегледачу веба. Овај колачић не укључује личне податке и само одређује ID чланка који уређујете. Истиче након једног дана.

Колико дуго чувамо ваше податке

Уколико оставите коментар, тај коментар и његови мета подаци се чувају неограничено. Ово је зато да бисмо препознали и аутоматски одобрили све коментаре које уследе умести да их држимо у реду за преглед.

За кориснике који се региструју на наше веб мести (уколико их има), такође чувамо личне информације које доставе у свом корисничком профилу. Сви корисници могу да виде, уреде или обришу своје личне податке било када (изузев што не могу да промене своје корисничко име). Управници веб места такође могу да виде и уреде те информације.

Која права имате у односу на ваше податке

Уколико имате налог на овом веб месту, или сте оставили коментаре, можете да захтевате да примите датотеку са извезеним личним подацима које држимо о вама укључујући било које податке које сте нам доставили. Такође можете да захтевате да обришемо било које личне податке које држимо о вама. То не укључује било које податке које смо обавезни да држимо због административних, правних или безбедоносних разлога.

YouTube и остали видео сервиси

Портал „Соколац-срце Романије“ објављује видео фајлове који су лоцирани на серверима YouTube.com и серверима осталих видео сервиса.

Видео фајлови постављени су по аутоматизму YouTube софтвера на који „Соколац-срце Романије“ нема нити може имати утицаја. Самим тим „Соколац-срце Романије“ није одговоран за садржаје ових видео фајлова.

Модификовање и промјене правила

Портал „Соколац-срце Романије“ задржава право да без најаве повремено промијени или модификује правила. О важним промјенама и допунама „Соколац-срце Романије“ може обавијестити кориснике путем мејла или објављивањем на порталу.

Коришћењем било ког садржаја на Порталу „Соколац-срце Романије“ сматра се да сте упознати са најновијим правилима.

Портал „Соколац-срце Романије“ се обавезује да ће у потпуности поштовати КОДЕКС ЗА ШТАМПАНЕ И ОНЛАЈН МЕДИЈЕ Босне и Херцеговине и дјеловати у складу са Законом о сродним и ауторским правима БиХ (Службени гласник БиХ број 63/10).