Чланови посланичке групе Српске радикалне странке др Војислав Шешељ у Народној скупштини Србије, Зоран Красић, Срето Перић, Миљан Дамјановић и Мирослав Малбаша посјетили су јуче општину Соколац, како би се састали и разговарали  са члановима Општинског одбора СРС-а  у Сокоцу.

Разговарали су  са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом о актуелној политичкој ситуацији и предстојећим локалним изборима. Општински одбор СРС-а у Сокоцу је недавно потписао Споразум о подршци на локалним изборима 2016. са кандидатом СДС-а за начелника општине Соколац Милованом Бјелицом. Овим споразумом потписници су се обавезали да ће се међусобно подржавати у реализацији страначких програма у мјери која не одступа од начела наведених у Споразуму, а све у циљу побједе на изборима предложеног кандидата за начелника општине.

Ову прилику искористили смо да разговарамо са Зораном Красићем, потпредсједником Српске радикалне странке др Војислав Шешељ и народним послаником у Скупштини Републике Србије.

СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ, НАКОН КРАЋЕ ПАУЗЕ, ПОНОВО СЕ ВРАТИЛА НА ПОЛИТИЧКУ СЦЕНУ У СРБИЈИ, ПАРТИЈА ЈЕ ПОНОВО АКТИВНА И У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ?

КРАСИЋ: Обнављамо рад наше странке. Консолидовали смо одборе у Србији, Црној Гори и Републици Српској. Када је ријеч о Локалним изборима у Републици Српској, ми смо ту да подржимо наше кандидате. У Сокоцу је наш одбор подржао кандидата СДС-а господина Милована Бјелицу за начелника општине, док у неким општинама имамо своје канидате. Ту одлуку су општински одбори самостално доносили . Такође,  Српска радикална странка др Војислав Шешељ, има листу за одборнике у Скупштини општине Соколац на предстојећим локалним изборима, као и у већини других општина у РС. Тематика  Локалних избора у суштини  више је  везана за функционисање институција и инфраструктуру на локалном нивоу, али не треба заборавити на интерес Републике Српске, која мора да се штити и очува, јер  притисци још увијек не јењавају,иако је прошло двадесет година од оружаних сукоба и Дејтонског споразума.

На свим мјестима широм Републике Српске са задовољством поздрављам оне који су стварали ову државу, прије свега народ и породице које су изгубиле највољеније, затим припаднике Војске РС и добровољце. Врло често пролазим кроз Соколац и скоро увијек посјетим Војничко спомен-гробље “Мали Зејетнлик” и Манастир Светог Георгија на Равној Романији , како бих одао почаст жртвама посљедњег рата. Ти људи заслужили су дубоко поштовање, јер су својим животима и нашој дјеци омогућили да не буду изложена егзистенцијалним питањима, као што је било деведесетих. Створили су Републику Српску, понос цјелокупног српског рода.

ВОЈНИЧКО СПОМЕН – ГРОБЉЕ „МАЛИ ЗЕЈТИНЛИК“ ДОКАЗ ЈЕ ВЕЛИЧИНЕ ЖРТВЕ И СТРАДАЊА СРПСКОГ НАРОДА, А ТУ СУ И ДРУГА СТРАТИШТА ШИРОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!?

КРАСИЋ: Ми из Српске радикалне странке сваке године обилазимо и спомен – обиљежја у Залазју, Кравици, Братунцу и Скеланима, гдје су се десили велики злочини над српским становништвом. Када сам год у могућности да медијски наступим, људе подсјећам да само у Залазју, у непосредној близини, постоје два споменика, један посвећен страдалим у Другом свјетском рату, а други посвећен жртвама из посљедњег ратног сукоба.  Жртве „исте“, иста презимена, злочини „исти“ људи, иста презимена, некада НДХ, некада Орићеве јединице. То треба да се запамти и из тога да се извуче поука, а поука јесте – сачувајмо Републику Српску, јер без ње српски народ нема перспективу. Хоћу да укажем на озбиљност  да оно што је српски народ изборио морамо да чувамо на сваком мјесту и на сваком кораку.

НЕДАВНО ЈЕ ОДРЖАН РЕФЕРЕНДУМ О ДАНУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СТАНОВНИШТВО ЈЕ РЕКЛО ДА. КАКАВ ЈЕ СТАВ СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ ПО ТОМЕ ПИТАЊУ?

КРАСИЋ: Ми смо подржали референдум. Дан прије референдума, у Бајиној Башти одржали смо митинг. Како је већ познато,  др Војиславу Шешељу забрањен је улазак у Републику Српску , тако да смо на десној  обали ријеке Дрине одржали митинг да нас чује васколико српство, како би рекао Шешељ „да се провјерено чује Република Српска до Сарајева“. Ми смо тада позвали и омогућили да сви наши симпатизери гласају за празник Републике Српске, што нам и припада. Не може Свети Стефан бити неуставан, јер се славио и када се није знало за појам Устава, зато је бесмислена сва та прича. Свима је јасно да је то обична игра ријечи и да се изгледа нешто крупније припрема против Републике Српске и зато је потребно јединство, оно се показало на референдуму.

НА ЧЕМУ ТРЕНУТНО РАДИ СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ? СЉЕДЕЋЕ ГОДИНЕ СУ ПРЕДСЈЕДНИЧКИ ИЗБОРИ У СРБИЈИ ПА КАКВИ СУ ВАШИ ПЛАНОВИ И ОЧЕКИВАЊА?

КРАСИЋ: Посланичку групу Српске радикалне странке у Скупштини Србије чине двадесет и два народна посланика. Очекивали смо и више, али очигледно је да неке ствари током предизборне кампање нисмо урадили како треба. Задовољни смо, вратили смо се у Скупштину и у могућности смо да гласније и јасније изнесемо  наше политичке ставове који су увијек везани за обичног човјека и за те наше виталне интересе. То је  једна димензија нашег рада.

Друга димензија рада је припрама за предсједничке изборе, који ће, како рекосте,  бити одржани наредне године. Наш кандидат за предсједника Србије биће др Војислав Шешељ, кога ће народ да изабере јер је то заслужио својим дјелом и  жртвом,  јер је у Хашком трибуналу одбранио част српског народа, српске жртве и добровољце, Србију и Републику Српску.

У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ РАДОСНО ЈЕ ДОЧЕКАНА ВИЈЕСТ ДА СЕ ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ НАШАО НА СЛОБОДИ!?

КРАСИЋ: Та вјест радосно је дочекана у с вим земљама у којима живе Срби, као нешто најбоље што може да се чује. Ко год је пратио суђење др Војиславу Шешељу, нарочито са професионалне стран, та одлука је била и очекивана, али пошто је у питању Хашки трибунал који је више пута оштетио српски народ, за многе је ова одлука изненађење.

Поред тога што је народни посланик СРС-а у Народној скупштини Србије и потпредсједник Српске радикалне странке,  Зоран Красић је био и Шеф Правног тима за одбрану Војислава Шешеља у Хашком тирбуналу.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име