Свечано отворен нови малопродајни објекат компаније „Оногошт“ (ВИДЕО)

Фото: Бојан Д.Тошић

0

У Сокоцу је јуче свечано отворен нови малопродајни објекат компаније „Оногошт“.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, који је са власником „Оногошта“ званично отворио нови тржни центар, рекао је да „Оногошт“, осим значајне улоге у сфери трговине, од недавно има и производну дјелaтност, да у Сокоцу и другим општинама у којим има своје објекте запошљава значајан број радника, што је веома значајно у времену када је свако радно мјесто потребно.

otvaranjemarketonogost25112016_2

„Општина је увијек била и биће на услузи Ногоштићима, али и свим другим приватним предузетницима који раде озбиљно и одговорно, који омогућавају запошљавање и доприносе развоју локалне заједнице. То је наша обавеза, као представника власти“, рекао је Бјелица.

otvaranjemarketonogost25112016_3

„Компанија „Онoгошт“ примјер је породичне фирме која се постепено развијала и ширила дјелатност, запошљавајући раднике и доприносећи развоју Источног Сарајева. Зато и представници власти у општинама и граду имају обавезу да помогну овакве привредне субјекте и олакшају им пословање“, рекаo je Самарџија, додајући да „Оногошт“ отварањем овог модерног објекта, али и покретањем производне дјелатности доприноси у великој мјери повољнијем привредном и укупном амбијенту у општини Соколац.

Честитајући породици Ногоштић отварање још једног, двадест и првог малопродајног објекта, градоначелник Источног Сарајева пожелио је овој компанији и радницима још много успјешних година, на добробит свих грађана Источног Сарајева.

Власниик „Оногошта“ Миле Ногоштић рекао је да, када је почео посао, од једне мале продавнице са неколицином запослених, није ни сањао да ће за неколико година имати 21 малопродајни објекат у неколико општина.

„Осим моје породице која се активно укључила у посао, морам да захвалим и представницима општине Соколац и градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Самарџији, који су нам увијек давали безрезервну подршку“, рекао је Ногоштић.

otvaranjemarketonogost25112016_6

„Циљ нам је да наши купци у нашим продавницама имају добру услугу и да се осјећају пријатно. И,оно што је најважније,да им омогућимо да купују производе по најнижим цијенама, да купују домаће производе и да тако, на добробит свих, заједно јачамо домаћу производњу и домаћу привреду“, истакао је Ногоштић.

otvaranjemarketonogost25112016_5

Фирма „Оногошт“ основана је 1996.године, као породично предузеће са 3 запослена. Bременом број објеката „Оногошта“ се константно повећавао, достигавши број од 21 маркета у 5 општина. Као резултат вишегодишњег искуства у пословању у овој области, „Оногошт“ шири своју дјелатност и отвара фирму Инпут, која се бави опремањем маркета трговинском опремом. Инпут доприноси још квалитетнијем пословању и поред опремања Оногошт објеката, у кратком периоду пројектује и опрема преко 800 различитих продајних формата у БиХ и Србији. Већ 2014. године остварује нове напретке изградњом стамбеног објекта, високог квалитета, преко новоосноване фирме Инвест градња.

Заокруживање цјелине је остварено 2015. године куповином просторија фабрике Унис, чиме „Оногошт“ улази у још једну дјелатност, прераду дрвета и   запошљава 15 нових радника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име