Конституисана локална власт: СДС, ДНС и ПДП чине скупштинску већину наредне четири године (ВИДЕО)

2

Данас је одржана  конститутивна сједница Скупштине општине Соколац. Скупштинску већину у локалном парламенту у Сокоцу у наредне четири године, чиниће 9 одборника Српске демократске странке заједно са одборником из реда мањина, два одборника Демократског народног савеза и два одборника Партије демократског прогреса (СДС, ДНС, ПДП).

Опозицију у скупштини општине Соколац чиниће осам одборника Савеза независних социјал демократа (СНСД).

Новоизабрана предсједница скупштине општине Соколац је Бојана Марковић из Демократског народног савеза, док ће функцију потпредсједника у наредне четири године обављати Огњен Војиновић из Српске демократске стране.

На захтјев начелника општине Соколац Милована Бјелице, Одлука о избору и именовању замјеника начелника општине Соколац повучена је са дневног реда, а о њој ће се разматрати на сљедећој сједници.

На сједници је након разријешења дужности због истека мандата секретара Скупштине општине Соколац, за вршиоца дужности именована Борјанка Крсмановић, која је ову функцију обављала и у прошлом мандату.

Такође, именовани су и вршиоци дужности начелника Одјељења за привреду и финансије, Одјељења за општу управу, Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове и Одјељења комуналне полиције.

За в.д. начелника Одјељења за привреду и финансије именован је Митар Пржуљ, за в.д.  начелника Одјељења за општу управу именована је Љиљана Дамјановић,  в.д. начелник Одјељења за просторно уређење  и стамбено–комуналне послове  изабран је Миломир Рајић, а за в.д начелника Одјељења комуналне полиције именован је Бојан Маринковић.

На конститутивној сједници усвојена је и Одлука о избору предсједника и чланова радних тијела Скупштине општине Соколац и Одлука о утврђивању листе стручњака за састав Комисије за пријем службеника у управу Општине Соколац.

Верификовани су мандати свих одборника, осим одборника Мирка Чоловића који из здравствених разлога није присуствовао конститутивној сједници.

Чланови ЕУФОР ЛОТ тима из Вишеграда (ЕУФОР тим за везу и осматрање)  били су гости на првој сједници локалног парламента у Сокоцу.

2 КОМЕНТАРА

  1. Koga da pocisti moja dobra i postena vjestice kakav sam ti i sam.prvo sto trebaju uraditi jeste da se onaj park malo prorijedi ,omore i ostalo drvece po sredini parka osijece,da bi se park vidio.spomenik koji je u njemu je vjerovatno da se vidi sto sad nije slucaj.sad je pravo vrijeme za to a usput i toplani malo drveta nece skoditi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име