Буну дижу и синдикалци шумског газдинства „Романија“ (ВИДЕО)

0

Сокочани најављују нову буну. Овог пута, глас дижу синдикалци Шумског газдинства “Романија”, који твде да и даље не знају ко им је директор.

“Доста је“, том реченицом су синдикалци ШГ “Романија“ почели писмо упућено свим надлежним институцијама. Избројали су шест директора, за непуних годину дана, а данас, тврде, не знају ко је на челу соколачког газдинства.

“Напомињемо да генерални директор Ристо Марић за седам дана поставља и разрјешава три директора. Ми тонемо у све већу дубиозу по питању резултата пословања и још једном захтјевамо да се ова агонија прекине одмах, јер ће нам бити, а већ јесу упитна примања. У супротном, запослени ће приступити радикалнијим мјерама“, каже Славица Елез, предсједник Синдикалне организације ШГ “Романија“ Соколац.

Из Шумског газдинства, али и од чланова Удружења дрвопрерађивача, стижу потписи подршке разријешеном директору Страхињи Башевићу. Рајко Булајић, који није ни сјео у директорску фотељу, а због чијег се рјешења о именовању и дигла буна, то рјешење и даље има, а директор “Шума РС” данас саопштава шокантну вијест. Конкурс ће бити поништен, јер је Статут Шума РС оборен на Уставном суду РС, а нови је тек данас ступио на снагу.

“Ми смо на основу тога поништили конкурс који је расписан у периоду неуставности Статута Јавног предузећа. Конкурс је јуче поништен, а нови ће бити објављен тек идуће седмице”, рекао је Ристо Марић, генерални директор “Шума РС”.

Ристо Марић не објашњава шта ће то, конкретно, значити за избор директора у романијском газдинству, али зато креће у обрачун са приватним бренташима. Својим потписом блокирао је испоруку дрвних сортимената за 13 купаца и то оних који су најближи граници са Србијом. Међу њима, интересантно, и фочанском “Павгорду”. Дао им је рок до четвртка да му доставе доказе да нису извозили сировину ван граница БиХ. Блокирани поручују да од те приче нема ништа, али да ће се и они ускоро огласити.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име