Драмска секција припрема представу „Ожалошћена породица“ (ВИДЕО)

У сусрет школској слави Средњошколског центра “Василије Острошки” Соколац

5

Представом „Ожалошћена породица“, Драмска секција Средњошколског центра „Василије Острошки“  ће  и ове године обрадовати Сокочане поводом обиљежавања славе  школе. Присуствали смо једној од проба ове веселе дружине и увјерили се колико су рада и труда уложили како би увеличали тај дан. Према ријечима вође драмске секције, професорице Иване Мојсиловић, ученици се вриједно спремају и са нестрпљењем ишчекују премијеру.

– Представом “Ожалошћена породица”  обиљежићемо дан школе. Традиционално, Нушић је поново на репертоару драмске секције. Ово је трећа Нушићева комедија коју смо поклонили нашем граду и нашој публици. Не само њима, већ и публици ван наше земље. Представа ће се играти у сриједу, 10.  маја у просторијама Духовног центра “Романијске Лазарице” са почетком у 19 и 30 часова. Ово је премијерно извођење представе – истакла је Мојсиловићева.

Драмска секција Средњошколског центра „Василије Острошки“ успјешно се представила на Првом фестивалу аматерских позоришта бивше Југославије у Теслићу, на 13. Међународним сусретима драмских аматера у једној српској општини код Вуковара, а одмах након тога у Бањалуци, гдје су гостовали у Градском позоришу „Јазавац“.

– Представа је ванвременска, Нушић је увијек актуелан, одличан комедиограф који је знао да створи јасну слику времена у којем живимо. Ово је прича о ожалошћеној фамилији која ишчекује насљедство и увелико га дијеле иако није њихово. Сви ти људи и ликови су мали,  лукаве памети и како то доликује таквима, такмиче се у лажима, цинично и бескрупулозно. Ликови из представе су слични људима које срећемо свакодневно, имају финансијских и породичних проблема. Нушић критикује наше карактере, навике и друштво. Он је комедиограф, али бавио се и озбиљним темама. Ова комедија је борба за снове, а учесници немају шта да изгубе осим снова о насљедству за које су на трен мислили да је њихово – рекла је Мојсиловићева.

Драмска секција редовно пуни салу Духовног центра и успјешно забави и орасположи публику. Ова представа је намијењена свима који желе да, на тренутак, забораве свакодневне бриге и обавезе. Чланови драмске секције позвали су  суграђане да дођу и забаве се.

– Захваљујем нашим суграђанима што нас подржавају и награђују аплаузима, што долазе у заиста великом броју и што са нестрпљењем чекају сваку нову премијеру. Са дјецом је дивно радити.  Позориште је недостајућа карика у овом граду. Тренутно нисмо у могућности да имамо  позориште. Својим активностима покушавамо привући пажњу омладине и драго ми је да се наши ђаци све више интересују за позоришне представе – истакла је она.

Драмска секција Средњошколског центра „Василије Острошки“ окупља младе  који  показују таленат за глуму и сценско израживање. Раде у веома  тешким условима, јер  не постоји  одговарајући   простор у коме би вјежбали и припремали  представе. У разговору су навели да је велики недостатак што наш град нема кино дворану гдје би могли чешће одржавати представе, али и узвратити гостопримство бројним позориштима гдје су до сада наступали.

5 КОМЕНТАРА

  1. Respect………..čestitke profesorici Mojsilović na uloženom trudu i energiji! Dokaz da pojedinac promjeni cijelu opštinu (pozitivno naravno)

  2. U moru sumornih vijesti, jedna koja obasjava. Hvala profesorice Mojsilović. Hvala draga djeco!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име