Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац организовала је једнодневни излет на Требевић, одакле су и ове године малишани понијели најљепше успомене. Била је то одлична прилика да се дјеца са васпитачицама одморе, након што су вриједно радили на аплицирању пројекту „Здраво једем да здраво растем“, који су расписали „Нутрибулет“ и „Делимано“ БиХ.

Активно су наставили да раде на припремама за маскенбал, који је према плану требало да се одржи 29. маја ове године. Међутим, због немилог догађаја, односно вандализма, који се десио у соколачком вртићу, маскенбал је помјерен за 30. мај. Малишани су у одорама, веселих боја, са мотивима воћа, освјежили улице нашег града. На платоу испред општине Соколац, у богатом музичком и играном програму, забавили су наше суграђане и још једном показали своје вјешто умијеће.

Директорица Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Биљана Косорић истакла је да је мотивација за овогодишњи маскенбал проистекла из пројекта „Здраво једем да здраво растем“.

– Свака вртићка група представљала је једну врсту воћа. Поред тога што, наше васпитачице редовно уче дјецу о здравој храни и што проводимо режим здраве исхране, ово је добра прилика да поспјеше своје знање и науче шта је добро за њихов организам – казала је Косорићева.

Након маскенбала, у соколачком вртићу, сутра ће се организовати завршне приредбе.

У Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац нема предаха. Већ у мјесецу јуну, планиран је вишедневни излет на Тару. На овој Србијанској планини, малишани су боравили прошле године. Како кажу у соколачом вртићу, са тог излета нове дивна искуства и успомене, те очекују да ће тако бити и ове године.

Мјесеци јул и август, такође ће бити радни за запослене у овој Установи. Смањује се капацитет дјеце, врши се реорганизација рада и почињу припреме за упис нових малишана и припреме за нову радну годину.

Новина је што ће се од ове године, због велике заинтересованости, расписати конкурс  за боравак дјеце у вртићу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име