У сриједу, 24.маја на породичном имању Ненада Томића у селу Подроманија, надомак Сокоца, збио се нимало пријатан догађај. Нешто послије 23 часа, укућане су изненадили и заплашили необично језиви крици, који су допирали са пашњака на коме су боравиле краве. Да ли се са њима измјешала и рика нападача домаћини нису сигурни. Брзо су реаговали сви чланови породице.

– Син је фарове аутомобила усмјерио ка мјесту гдје животиње бораве, а ми  остали укућани укључили смо сву расвјету, батеријске лампе и виком покушали да отјерамо звијер. Били смо увјерени да је стоку напао вук или можда чопор вукова – рекао је Томић.

Када су се животиње смириле отишли су да виде шта се десило. Недавно направљена и изузетно чврста ограда пашњака на коме су биле четири краве била је потпуно уништена, а уплашене животиње су се разбјежале. Када су их окупили видљиво је било да је једна крава са тешким повредама у предњем дијелу леђа, а друга са лакшим на глави. Начин повријеђивања и дубина одеротина нису изгледали као посљедица вучијег похода, а таквих је већ било у Подроманији, додуше, на ситнију стоку.

Помоћ повријеђеној животињи указао је ветеринар Младен Михајловић, који је и потврдио сумње да је ријеч о повредама какве може нанијети само медвјед.

Старији мјештани не памте да су медвједи у овом насељеном мјесту, на пар стотина метара од магистралног пута,  и то у ово доба године нападали стоку.

Није наодмет упозорити мјештане Подроманије и околних мјеста на додатни опрез, ради властите безбједности и безбједности домаћих животиња.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име