У Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац данас су одржане завршне приредбе. Учешће у приредбама узеле су двије групе дјеце, која су у оквиру тромјесечне припреме за полазак у школу боравила у вртићу, и једна гупа са којом се ради током цијеле године.

Малишани су са васпитачицама припремили богат и забаван садржај, који су са пажњом испратили њихови родитељи.

Васпитачица Адриана Бајагић, која је извела једну предшколску групу, казала је да је данашња приредба круна досадашњег заједничког рада.

– У мојој групи било је 27 дјеце, са којима сам стекла дивна искуства. Данашњом приредбом смо се опростили и показали мали дио онога што смо научили током протекла три мјесеца дружења. Надам се да су понијели лијепе успомене, које ће им дуго остати у сјећању. Морам да нагласим да ће боравак у оквиру предшколске припреме, дјеци много значити када крену у први разред – поручила је Бајагић.

Директорица Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Биљана Косорић истакла је да се завршним приредбама заокружује једна радна година.

– Као и сваке године, у сарадњи са Министарством просвјете и културе РС, у нашем вртићу од марта до маја, радили смо са дјецом, која ће на јесен кренути у школу. Током боравка, дјеца су била укључена у садржајан програм, а највише се радило на њиховој социјализацији, како би се на најбољи начин припремили за веће кораке – казала је Косорић.

Она је подсјетила да постоји велика заинтересованост за боравак у вртићу, те ће у мјесецу јуну почети са прикупљањем документације дјеце, која бораве у вртићу.

– Родитељи су дужни да до 5. јуна ове године, потпишу пријемни образац и тиме дају сагласност да њихова дјеца продуже боравак у вртићу од септембра. Након тога, имаћемо увид колико је остало празних мјеста, те расписати конкурс за остале заинтересоване – додала је директорица соколачког вртића.

У оквиру завршних активности, сутра ће, у сарадњи са Језичким центром „ИН“ бити одржани завршни часови за дјецу полазнике страних језика и биће им уручене дипломе. Час за полазнике енглеског језика одржаће се у 9, а њемачког у 14 часова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име