Враћамо се у далеку 1997. годину, август мјесец, у Соколачке Информативне новине, број 36. Пред вама је текст који је написао колега Велемир Елез.


Да се, заиста, у Сокоцу гради за будућа времена, показује и радна победа озваничена у склопу овогодишњих илинданских свечаности. Реч је о завршетку радова и пуштању у погон уличне расвете на транзитном путу и семафора у центру града, што је, без сумње, обрадовало све који желе да, у најскорије време, Соколац буде место у које ће људи радо долазити и где ће снажно да пулсира цивилизација.

Радници предузећа „24 септембар“ из Ужица веома брзо и квалитетно су урадили посао. Безбедност учесника у саобраћају је сада на завидној висини. У речима које је у ноћи, уочи Илиндана, изговорио министар саобраћаја и веза у Влади РС Недељко Лајић, зрачио је необично снажан оптимизам пред времена са којима ћемо се срести.

– Соколац постаје модеран град. Оно што је некада виђено само у сновима, сада је стварност. То мора да радује. Ми градимо, не желећи да се осврћемо на отровне изјаве појединаца, који, пре свега, себи не желе добро. Овај град има снаге да сам издвоји средства за овакве и сличне акције. Чини то, морамо признати, уз малу помоћ државе. На овим просторима нићи ће и ваздушна лука- аеродром, објекат који ће испуњавати светске стандарде. Учинићемо то сигурно, иако они што нас мрзе желе да нас виде на коленима. То задовољство им нећемо приуштити, речи су министра Лајића, човека који неуморно ради и мало прича.

Домаћини нису заборавили бившег председника Скупштине општине Соколац Јована Беатовића, чије се име и сада са уважавањем помиње. Да није било њега, Соколац би тек сада морао да размишља о изградњи стадиона, паркова, хотела, да бије битку са „дивљим“ објектима.

2 КОМЕНТАРА

  1. Nemaju neki znacaj u sokocu ali daju neku sliku ozbiljnog mjesta.mislim da ih treba zamijeniti sa novim koje su vec stavile opstine,rogatica,pale ,lukavica.mislim da to nije neka investicija a mnogo bolje bi izgledalo.

  2. Pitam sve posjetioce sajta da mi odgovore,Kako to kada semafori ne rade nema gužve a kada rade ima gužve?Da li je to bezbjednost u saobraćaju?I šta bi radili naši policajci da ne radi semafor kod kapije N.Romanija?P.S.Molim porodicu Bakmaz da grane od one omare u dvorištu raskrešu da nemaju policajci gdje da se sakriju!Hvala!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име