Као и претходних година „Госпојинске вечери културе“ окупиле су бројне учеснике који су приредили  разноврсан културно- умјетнички програм. Установа за културу „Перо Косорић“ Соколац потрудила се да окупи културно – умјетничка друштва са подручја Сарајевско – романијске регије.

За музички садржај побринули су се Страхиња Бартула и Немања Ђерић који су забављали публику до почетка концерта групе „Тропико бенд“.

Фронтмен групе Александар Цветковић каже да су први пут на овим просторима и да су јако задовољни.

– Већ када смо снимали најаву за овај догађај пронашао сам слике манастира и замишљао како ће то изгледати. Могу рећи да нам је било јако лијепо вечерас. Раније нисмо ни знали за одржавање ове манифестације, и радо смо дошли овдје да увеличамо ово дешавање које има дугогодишњу традицију. Публика је предивна и срце нам је пуно, истакао је Цветковић.

Током љета „Тропико бенд“ наступа широм региона. Како кажу након концерта на Равној Романији путују у Будву гдје остају наредних десетак дана.

– Наши наступи трају од 10. јула готово свакодневно. На црногорском приморју остајемо до 10. августа. Тада се наша радна сезона завршава, поручили су чланови „Тропика“.

Велики је број бендова који тек граде своју музичку каријеру. Ова група већ годинама је на узлазној путањи. Труде се да својим наступима, пјесмама и спотовима пруже публици аутентичан доживљај, а концерт у порти манастира Светог Ђорђа на Романији то и потврђује.

– Аутентичност није тешко сачувати. Са чим се родиш, то си. Не осврћемо се на то шта други раде. Ми се трудимо да дамо све од себе, како на наступима тако и на албумима. Мислим да је то кључна ствар успјеха и то наша публика препознаје.

Млађим нараштајима поручују да слиједе своје снове и да резултати неће изостати.

– Момци коју су наступили прије нас то потврђују. Битно је да радите оно што волите и да дате све од себе.

Недавно су објавили нову пјесму и спот „Халуцинирам“. Како кажу до краја године планирају да објаве нови, шести по реду студијски албум.

– Материјал је већ спреман. До краја године обајвићемо још једну нову пјесму, а потом и нови албум, поручили су из „Тропика“.

Отварању манифестације „Госпојинске вечери културе“ на Равној Романији присуствовали су представници друштвено – политичког и јавног живота, замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић, посланик у Народној скупштини Републике Српске Сњежана Божић, посланик у Народној скупштини Републике Српске и предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица, те представници Града Источно Сарајево и локалне самоуправе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име