Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је јуче да је ова општина имала добру сарадњу са словачким ЛОТ-тимом Еуфора и дипломатским представништвом Словачке у Сарајеву, који су у више наврата обезбиједили по 5.000 евра као помоћ соколачком вртићу.

Бјелица, који је јуче примио у опроштајну посјету шефа Еуфоровог ЛОТ-тима из Вишеграда Матеја Краса, рекао је да је та помоћ била у набавци неопходне опреме за ову установу, што је дјеци и запосленима у вртићу значило много.

Бјелица је увјерен да ће добра сарадња бити настављена, поготово када је ријеч о енергетици.

Он је подсјетио да је прошле године општину Соколац посјетио амбасадор Словачке заједно са представницима предузетника заинтересованих за производњу електричне енергије из обновљивих извора на овим просторима.

„Очекујемо одговор и потез ресорног министарства, а локална заједница је расположена да учини све што би довело до реализације ове и сличних идеја“, нагласио је Бјелица.

Шеф словачког ЛОТ тима у саставу Еуфора у БиХ Матеј Крас рекао је да је његова мисија у БиХ завршена и да је данас локалној управи на Сокоцу представио новог шефа тима Петера Хлебашку.

„Похвалио сам сарадњу са начелником ове општине и пожелио да она буде настављена. Моја мисија трајала је само годину дана и то је кратак период , али могу рећи да су људи овдје веома пријатни и да никада нисам имао било какав проблем“, истакао је Крас.