Почела изградња хотела са четири звјездице у Сокоцу: Нови хотел ће бити симбол града (ВИДЕО)

8

Најактуелнија тема ових дана у нашем малом граду, а на радост свих грађана, јесте почетак изградње хотела. Наиме, Соколац ће у скоријој будућности добити луксузни хотел са четири звјездице, што, не само да ће утицати на туризам, већ ће допринијети комплетној слици града. Власник хотела је Сокочанин Милан Јоловић – Легенда, а сувласник Милан Ћебић.

Према ријечима Милана Јоловића, хотел ће задовољавати све угоститељске потребе, а инвестиција је око милион конвертибилних марака.

– Површина објекта биће око 1.300 метара квадратних, а најважнији садржаји ће бити:  ресторан, базен, wellness аранжман, ђакузи, двије финске сауне, слана соба, теретана и двадесет соба, тачније четрдесетак кревета. Финансијска средства већином обезбјеђујемо из личног буџета, те путем кредитних задужења – рекао је Јоловић.

Он сматра да Соколац има довољно туристичког потенцијала, који нажалост није довољно искориштен.

– Из тог разлога одлучио сам да се овим хотелом усмјеримо ка побољшању спортско – рекреативног и транзитног туризма. С тим у вези бирали смо локацију код транзитног пута, који је води до раскрснице најзначајнијих путева у Српској. Моја супруга, која је била некадашња врхунска атлетичарка бивше Југославије, контактираће све спортске савезе, те очекујем да ћемо у нашем граду за госте имати олимпијске, европске и свјетске спортисте. Они ће имати могућност да се овдје припремају за такмичења, јер Соколац нуди добре спортске терене, почевши од тартан стазе па даље. Наравно, хотел ће бити отворен за све туристе, путнике и наше суграђане – поручио је будући власник луксузног хотела.

Јоловић је додао да Сокоцу недостаје смјештајни капацитети, те изразио наду да ће нови хотел бити симбол нашег града, као што је то био некадашњи Хотел „Романија“, који је већ дужи период девастиран.

– Хотел „Романија“, који је отворен пред почетак одржавања Олимпијских игара у Сарајеву, био је културно стјециште свих становника. Иако је било више неуспјешних покушаја његове обнове, нисам ушао са предрасудама у посао. Имам јасну визију и вјерујем да ћемо овом инвестицијом допринијети свима – истиче он.

Подршку за изградњу новог хотела пружа локална заједница на челу са начелником општине Милованом Бјелицом, те директор ЗДП „Електродистрибуција Пале“ Љубомир Мрда који омогућава измјештање трафоа са простора гдје ће се исти налазити.

До краја грађевинске сезоне у плану је да објекат буде покривен, како би се у зимском периоду могли обављати послови који се односе на ентеријер. Прва фаза послова, која подразумјева завршетак екстеријера, требало би да буде готова до септембра идуће, а свечано отварање 2019. године, како би све било спремно за почетак Међуопштинских омладинских спортских игара, чији ће домаћин бити општина Соколац.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

8 КОМЕНТАРА

  1. U ratu si bio Legenda a budi i u miru,u saradnji sa opstinom i skolom organizuj obavezne casove plivanja i da nam djeca znaju plivati,ovako smo poznati kao neplivaci,

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име