Тишина о убиству Жељка Марковића (ВИДЕО)

У Сокоцу, на породичном гробљу у селу Мергетићи, данас је обиљежено 15 година од убиства тадашњег начелника Центра јавне безбједности Источно Сарајево Жељка Марковића.

Деценија и по прошла је од свирепог убиства, на кућном прагу, тада 36-годишњег начелника Центра јавне безбједности Жељка Марковића. До данас се не зна ни ко је убица, ни ко је налогодавац.

Родитељи покојног Жељка, брат, супруга и кћерка, али и сви који су Жељка познавали огорчени су због ћутања које траје већ 15 година .

“Љут сам на оне у Институцијама БиХ и на оне у институцијама Републике Српске. Треба да их је срамота што се за 15 година нису потрудили да нађу ко ми је убио дијете”, кроз сузе каже отац Покојног Жељка Слободан Марковић.

Додаје да су сви политичари долазили и обећавали, али ништа нису предузели.

“Нема министра унутрашњих послова који овдје није био, осим овог последњег који је сада министар. Он није никада дошао, уопште се не интересује за овај случај”, објашњава Слободан и додаје да је убиство његовог сина, на срамоту свих, пало у заборав.

Мајка Милена јецајући каже да сваког трена мисли на покојног сина.

“Нема дана да ми не заплачемо због Жељка. Живим само због сина Ненада и његове и Жељкове дјеце, али Жељка никада не могу заборавити. Заборавићу када умрем и легнем поред њега.”

Истрагу убиства Жељка Марковића водили су Центар јавне безбједности и окружно Тужилаштво Источно Сарајево, а неколико година након убиства предмет је преузело Тужилаштво БиХ.

Резултати истраге до данас су непознати, а на сва питања породице, али и новинара, надлежни и након 15 година одговарају:“Истрага је у току.”