У организацији неформалне групе младих у Сокоцу је одржана тродневна едукација 387 Active, која је финансирана од стране њемачке фондације SHL. На едукацији су учествовали млади са подручја четири општине – Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Пале и Соколац.

Основни циљ овог пројекта је да активира младе како би се едуковали, усвојили нова знања и вјештине, постали конкурентнији на тржишту рада, те били покретачи промјена у својим локалним заједницама.

– Млади су током ове едукације, активно радити на разради својих идеја, за чија средства ће аплицирати на Фонд омладинског ангажмана. Током три дана едукације 387 Active, прошли смо кроз основе невладиног сектора, пројекат менаџмента и циклуса. Пројекат је показао да Соколац има велики потенцијал и младе који су заинтересовани да се активирају и мијењају нешто у својој средини. Крећемо малим корацима и надам се да ћемо за пар година створити базу младих људи која ће да оснује Омладински центар у Сокоцу, којим ћемо се поносити и који ће бити препознатљив у региону и у држави, рекао је један од координатора овог пројекта.

Према програму едукације, младима се обратио и начелник општине Соколац Милован Бјелица. Бјелица је кроз дискусију са учесницима говорио о досадашњој доброј сарадњи локалне власти са европским институцијама и невладиним сектором, те о томе на који начин општина може да помогне пројекте које су писали учесниц.и Он је додао да у потпуности подржава рад  младих људи, који су будућност државе. Такође, Бјелица је додао да ће општина Соколац увијек изнаћи рјешење да помогне овакве пројекте, те да је у потпуности свјестан који је њихов значај за буђење свијести код младих људи, као један позитван примјер активизма.

Пројекат 387 Active је финансиран од стране њемачке фондације SHL, која има отворен позив током цијеле године за пројекте младих.