Начелник општине Соколац Милован Бјелица и његови сарадници састали су се данас са Проф. мр Сандром Ивановић, Проректором за студијска питања, културу, умјетност и спорт при Унвирзитету у Источном Сарајеву. Повод састанка био је могућност унапређења сарадње у области образовања и привреде БиХ и Народне Републике Кине.

– Универзитет у Источном Сарајеву има добру сарадњу са Универзитетима у Кини, а они су се заинтересовали и за повезивање образовања са привредом у БиХ. Тим поводом ми се обраћамо представницима локалних заједница како би заједнички доприњели сарадњи наше двије земље, како у културном, образовном и привредном, тако и свим осталим видовима сарадње, истакла је Ивановић.

Пуну подршку Универзитету у Источном Сарајеву у намјерама да унаприједи образовање привреду уз сарадњу са Републиком Кином дао је и начелник општине Соколац Милован Бјелица, уз обећање да ће ова локална заједница учествовати у свим даљим активностима.

1 КОМЕНТАР

  1. На државном универзиету не постоји звање ,,проф. мр”, јер у звање професора на универзитету подразумјева докторат. Овдје је Митар на свом терену, не знам како су се снашли остали из делегације!