Умјесто Арапа, на Романију стижу Семберци и Зворничани. Српски инвеститори одлучили су да на соколачкој територији граде викенд насеља. Милан Станојевић дотјерао је багере и спреман је на градњу на 25 дунума земље.

“Ја сам одлучио да инвестирам из разлога што знам да је Соколац и све до Хан Пјеска – овај дио Романије је јако богат озоном, односно кисеоником и да је то други град у Европи и знам да ће у будућности овдје нићи доста викенд насеља који ће превазићи садашња насеља на Златибору”, рекао је инвеститор из Зворника Милан Станојевић.

Прве комшије могу да одахну. Атрактивне локације биле су мамац за Арапе, али су, кажу, радији да им у комшилику не живе странци.

“Арапи никако, дати шансу нашим људима, нашој омладини да буде напредак у нашем, да не дајемо шансу Арапима или било коме другом”, каже Драженка Ћурић.

У Туристичкој организацији града Источно Сарајево нису против странаца, али само оних који долазе искључиво због туристичке понуде. Први човјек Сокоца тврди да им је стратешки циљ да привуку домаће инвеститоре којима гарантују и партнерске односе. А, инвеститора, итекако, има.

Бјелица: Инвеститорима гарантујемо партнерски однос

“Чак смо преузели на себе да наше службе траже у име инвеститора одређене сагласности, да ли од Телекома, да ли од Електродистрибуције, водовода, топлана, путева итд, гдје треба да би то убрзали”, рекао је начелник општине Соколац Милован Бјелица.

“Град Источно Сарајево и јесте велики потенцијал за туристичка улагања, јер ми туризам гледамо као једну од најосновнијих грана привреде и једну од грана на којој Град ИС И стоји”, рекао је директор ТО Града Источно Сарајево Игор Тошић.

Домаћим инвеститорима жеља је да обједине туристичке потенцијале од Хан Пијеска, преко Сокоца, па све до Пала. Обећавају да ће сви туристи бити срдачно дочекани, али не крију да ће они са дубљим џепом бити миљеници, одакле год да долазе. Од туризма се, кажу, ипак мора живјети.

1 КОМЕНТАР

  1. To da cemo prevazici zlatibor sumnjam ali da se treba ulagati treba.opstini bi bilo najbolje da onaj ski lift osposobi ako nemoze na sadasnjoj lokaciji moze tamo iza pojasa u onom zalatku ima snijega do maja a ima i parking od groblja koji se moze koristiti. Mogucnost skijanja u gradu bi upotpunilo ponudu ovih onvestitora .