Почела изградња етно села у Видрићима: „Мини Златибор“ на Сокоцу (ВИДЕО)

0

Поред магистралног пута Соколац–Хан Пијесак, у мјесту Видрићи, почела је изградња етно села по узору на туристички комплекс на Златибору. Први радови су у току, а у плану је да се изграде викендице, мини ски-лифт, базен, црква и још много тога. Инвеститор је Милан Станојевић, власник предузећа „Путеви“ д.о.о. Зворник.

Према његовим ријечима, идеја о изградњи „мини Златибора“ постоји одавно, а сада је кренула и њена реализација.

– На приједлог мог пријатеља из Сокоца Милана Јоловића Легенде, изабрали смо локацију на Романији. Имајући у виду погодности географског положаја и квалитет кисеоника, а с обзиром на то да Златибор прераста из туристичког мјеста у урбану средину, схватили смо да ово подручје испуњава све услове да постане нова дестинација за туристе. Очекујемо велико интересовање посјетилаца из иностранства, али наравно и наших људи из Семберије, Подриња и шире – казао је Станојевић.

Он је додао да ће комплекс обухватати већи број објеката, те да су у току преговори да се закупи још један дио земљишта у Видрићима.

– Чим смо кренули са првим радовима, почели су и преговори за проширење површине на којој ће се налазити објекти. За петнаестак дана поставићемо крст и затражити благослов свештенства. Оно што је својствено нашем православном народу јесте да у сваком мјесту имамо храм у којем ћемо се молити, тако да ћемо са изградњом цркве употпунити садржај – истиче власник фирме „Путеви“ д.о.о. Зворник.

Милан Станојевић каже да је једна од предности за ову инвестицију и магистрални пут који се налази одмах поред будућег етно села.

– Поглед са изабране локације простире се на површини од петнаестак километара – заиста терен је као створен за насеље овог типа. Прилаз је приступачан, с тим што ћемо морати уложити у инфраструктуру, јер је тај прилаз заправо макадамски пут. Надамо се подршци локалне заједнице, а према досадашњим искуствима, вјерујемо да ће начелник општине Милован Бјелица имати разумијевање за овај пројекат – додао је он.

Почетни радови су у току, али већ на прољеће идуће године, можемо очекивати прве госте у „мини Златибору“ у Видрићима.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име