Продајна изложба украсних предмета малишана из вртића: Вриједне руке малишана из вртића (ВИДЕО)

0

У порти Храма Романијске Лазарице у Сокоцу, Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац, организовала је синоћ продајну изложбу васкршњих украсних предмета. На лицима малишана могло се примјетити да са радошћу ишчекују највећи хришћански празник – Васкрс.

Фото: Ј.Маринковић

Директорица соколачког вртића Биљана Косорић каже да поводом Васркса организују више активности.

– Наше активности су почеле са причешћем у вртићу, а малишане су причестили свештеници Црквене општине Соколац. Након тога, дјеца су узела учешће у обиљежавању празника – Врбице и у креативним радионицама, на којима су са родитељима и васпитачима израђивали украсне предмете на тему „Васкрс“ – истакла је она.

Да би од раних ногу дјеца што више научила о православној вјери, у Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац настоје да укључе скоро све васпитно – образовне групе.

– У продајној изложби, учешће је узело шест васпитно – образовних група, односно око 120 малишана. Прикупљени новац биће усмјерен у куповину и набавку дидактичких средстава. До сада смо настојали да од тог новца организујемо излете, међутим овај пут смо се опредијелили за куповину играчки, које су увијек потребне оваквим Установама – додала је Косорић.

Фото: Ј.Маринковић

Малишани су научили да је симбол Васкрса обојено јаје, која су уједно преовладавала на продајној изложби.

У Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац васкршње активности организују се пуних шест година.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име