Прослављени фудбалер, Огњен Короман лијепим поводом посјетио је наш град. Представио је свој Фудбалски камп „Короман“ који ће се по први пут ове године одржати на Јахорини. Радо се одазвао и нашем позиву, те смо са њим разговарали највише о фудбалу, али и о осталим темама.

Своје прве фудбалске кораке направио је у млађим селекцијама сарајевског Жељезничара. Почетком рата са породицом сели се у Београд и наставља игру у Црвеној звезди, гдје су га сљедећих шест година тренирали Тома Милићевић, Владимир Петровић Пижон и покојни Зоран Антонијевић. Како каже њима дугује највећу захвалност.

– Рођен сам у Сарајеву. Моји коријени су на Палама и Романији и увијек се са поносом враћам у ове крајеве. Фудбалски почеци ме вежу за сарајевски Жељезничар, а највише утакмица сам одиграо за Црвену звезду. Имао сам част да будем и капитен свог најдражег клуба. Поред наступа за репрезентацију, игре у Звезди су ми и данас најљепше успомене – рекао је Короман.

Огњен је носио боје многих клубова, а фудбал га је одвео до далеке Русије, Енглеске, Кореје…

– У Русији сам играо осам година, у Енглеској и Кореји по годину дана. Могу рећи да сам у том периоду постигао значајане успјехе. У Русији сам неколико година проглашаван за играча Лиге, за најбољег страног играча и асистента Лиге. Ипак, играње у Звезди је посебна драж – истиче Короман.

Играо је за репрезентацију Југославије, касније СЦГ, и на крају Србије, те је забиљежио 36 репрезентативних наступа. Данас је запослен као главни скаут у најтрофејнијем српском клубу Црвеној звезди.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име