Културно умјетничко друштво „Завичај“ Соколац: Освјештане нове просторије (ВИДЕО)

0

Представници Црквене општине Соколац освјештали су данас просторије Културно умјетничког друштва „Завичај“. Међу присутнима је био начелник општине Соколац Милован Бјелица, који је помогао рад Друштва, обезбиједивши им прошле године просторије.

Предсједник КУД-а „Завичај“ Томислав Боровина истакао је да је ово посебан дан за све чланове Друштва.

– У протеклих година дана били смо веома активни. Наступили смо смо на разним манифестацијама како у градовима Републике Српске, тако и изван њених граница. Посебна част нам представља што из дана у дан привлачимо све већи број чланова, међу којима има и одређен број младих – рекао је Боровина.

Он је додао да се ових дана у просторијама Друштва припремају за Сабор изворног пјевања, који ће се по други пут одржати у Сокоцу.

– Ове године бићемо домаћини још једног саборовања, које смо заказали за 2. јун. Очекујемо велики број гостију из региона, а потрудићемо се да публици пружимо богатији програм у односу на претходну годину – казао је Боровина.

КУД „Завичај“ Соколац основан је 30. априла 2017. године са циљем оживљавања изворног пјевања и чувања традиције.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име