Маскенбал малишана из вртића на тему „Поврћијада“: Значај здраве исхране (ВИДЕО)

У организацији Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац данас је одржан традиционални маскенбал на тему „Поврћијада“. Учешће у овој манифестацији узела су дјеца која бораве у шест васпитно – образовних група.

Око 180 малишана, у костимима са мотивима поврћа, прошетали су улицама града и купили пажњу свих пролазника. Циљ маскенбала је да се скрене пажња на здрав начин исхране, којег се већ дуже вријеме придржавају у соколачком вртићу.

– Све што смо припремили је у складу са нашим јеловником и правилником о здравој исхрани. Костими су веома занимљиви, а у њиховој изради учествовале су васпитачице и родитељи, који су увијек спремни да пруже подршку свим активностима, које организујемо – рекла је директорица Установе за предшколско васпитање и орбазовање Биљана Косорић.

Кроз забаву, плес и игру, дјеца имају прилику да науче нешто више о здравој исхрани, а то су нам и доказали овом приликом.

– Мој костим представља кромпириће, које требамо јести да бисмо били здрави – казао је четворогодишњи Василије.

– Ја сам се маскирала у спанаћ и сва дјеца би требала да једу ово поврће зато што нам даје снагу – поручила је мала Андреа.

– Моје омиљено поврће је парадајз, али морамо јести сво поврће. Ја сам се обукла у знаку паприке – испричала нам је четворогодишња Марија.

Сљедеће седмице у Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац почињу са припремама везаним за расписивање конкурса поводом уписа нових малишана, а на крају мјесеца маја заокружиће још једну радну годину. У вртићу тренутно борави преко двије стотине дјеце.