ДРАГАНА МУСЛАДИН: Највећа награда је када ми људи кажу да сам једноставна (ВИДЕО)

0

Највећа награда за труд који сам уложила у посао којим се бавим осамнаест година је када ми људи кажу да сам једноставна – у новинарском послу не треба бити ништа друго до једноставан“.

Уредник забавно-музичког прогама БН телевизије Драгана Мусладин овако је уз кафу започела разговор са екипом Инфо центра Соколац.

Драгана је годинама заштитно лице емисије „Недјељно поподне“ на телевизији у Бијељини, која емитује програм путем сателита широм свијета. Уз обиман посао који има, висок рејтинг емисије постигла је великим улагањем у посао. Прије него је пут навео на БН телевизију, радила је емисије дјечијег формата на Јавном сервису РТРС-а и Телевизији Нови Сад. Тај пут је довео на станицу у којој се нашла прије осамнаест година, а нови посао јој је ушао у крв.

– Када сам дошла на БН телевизију моје занимање аниматора и дјечијег забављача стављено је на листу чекања јер је Владимир Тришић тражио новинара за информативу и забавни програм. Мени се то није допало, јер нисам била тада, а нисам ни сада, од неке политичке и информативне структуре. Зато сам се пронашла у другом изазову и ето остала сам ту до данас. Морам признати, када вас живот нанесе на овакво пословно поље, које је за жену нешто стресније, без тимског рада не можете опстати. Да би се идеје добро реализовале треба их подијелити са колегама и бити тим.

Колеге које су у кругу медија и дуже од Драгане чине једну породицу која је увијек вољна да прихвати нове чланове. Како сваки посао захтијева одрицања мора да се нађе баланс између пословног и приватног живота. Повратак у топлину кућног дома долази са гашењем камера.

– Одрицање постоји и тога сам била свјесна када сам прихватила посао. Сматрам да је лашке мушкарцима да опстану у овој бранши. Зато сам ја приватно особа која не воли гужву нити гламур тв лица. Ја сам мајка и супруга која води дијете у школу и спрема ручак, далеко сам од гламура. Уживам у својој приватности, не зато што су људи лоши, напортив, толико је љубазности, али као свако и ја имам потребу да се окренем својој породици, тако да од гламура нема ни „Г“. Када пола свог радног вијека проведете у послу, да бисте наставили радити квалитетно, морате вољети свој посао.

Уредница забавног програма открила нам је да ниједна обавеза не пада тешко ако посао гледате кроз другу призму објектива.

– Пронашла сам се у улози коју годинама успјешно носим и захвална сам Богу на томе. Гледаоци нам годинама упућују ријечи подршке. Лијепо је имати и хоби али овај посао је диван – упознајете људе, градове и осјећамо се свуда као код своје куће.

„Недјељно поподне“ је најдужа емисја на БН телевизији која се развијала 20 година. Разгледнице Републике Српске шаље сваког љета из различитих градова, а када дође зима недјељна екипа позива љубитеље Јахорине у нове емисије. БН екипа, са Цецом и Драганом на челу, петог августа посјетила је општину Соколац. Без треме у граду гдје се осјећају као своји на свом, реализовали су ТВ форму од пет часова живог програма, али без тешкоће, јер су домаћини увијек на висини задатка.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име