Бољим законима доћи до посла (ВИДЕО)

Вријеме је за промјене, вријеме је да кренемо у бољу будућност у којој напредак и перспективе царују, поручено је са вечерашње трибине Савеза за побједу на Сокоцу.

Кандидат СзП за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица рекао је да када види нервозу свог противкандидата, јасно му је да су он и кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић на добром путу, који се зове пут побједе.

„Наш програм је комплексан и надам се да све оно што грађани чују, вјерују да можемо то и да урадимо. Ја желим Владу РС која може направити промјене и испунити оно што обећава. Нама требају законска рјешења која ће допринијети да наши дрвопрерађивачи запосле људе, који ће овдје остати и живјети, а не да траже аутобуске карте и гледају у којој ће земљи да живе боље него што је то у Српској“, каже Говедарица.

Он додаје да Српској треба Закон о шумама, те много јача надлежност локалних заједница у том сегменту.

„Треба нам Закон о преради дрвета, хоћемо да запослимо 10.000 људи на потезу од Милића до Требиња. Народу требају посао, правда и достојанство. Мене нне интересују партијске подјеле, желим народ да објединим и ујединим, доста нам је подјела, да заједно радимо за РС, да побиједимо политике које су поражавале народ све ове године“, истиче Говедарица.

Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да се обраћа у тренутку кад се спремамо да заједно испишемо дјелић историје наше Републике Српске.

”Пред вама стојим заједно са Вукотом Говедарицом и цијелим Савезом за побједу, спремнији него икада! Сваки дан проведен у овој земљи донесе нешто због чега сам још одлучнији, још снажнији и још свјеснији да оно што радим јесте прави пут. У протекле четири године показао сам и доказао да може другачије. Спремни смо да заједно промијенимо стање у овој земљи. Спремни за побједу и промјену!”, поручио је Иванић.

Кандидат СДС за Народну скупштину РС Соња Караџић-Јовичевић каже да је Соколац, као срце Романије, право мјесто да се пружи подршка кандидатима и пошаље порука народу.

„Генерације које су стварале РС и жртвовале себе не смију бити генерације које ће жртвовати народ, то СДС и СзП неће допустити након 8 октобра“, истиче Караџић-Јовичевић.

Кандидат СДС за Парламентарну скупштину БиХ Александра Пандуревић поручује да ће први корак који ће СДС урадити заједно са својим коалиционим партнерима бити доношење Закона о испитивању поријекла имовине.

„Нико неће бити поштеђен. Функционери, политичари, директори јавних установа, сви који су вршили или врше власт морају показати како су стекли то што имају. Вријеме је да РС буде уређено и правно друштво“, наглашава Пандуревић.

„Вечерас имамо доказ да ће послије 7. октобра коначно сванути за Републику Српску. Иду бољи дани за све нас. Овдје су честити, поштени и одговорни људи који Републику Српску треба да воде у правом правцу“, рекао је Огњен Вуковић, кандидат ПДП за НСРС са Сокоца.

Мирослав Брчкало, носилац листе ПДП за Парлемент БиХ изјавио је да је демографска обнова Републике Српске један је од кључних приоритета ПДП у наредном периоду.

„У Републици Српској рапидно опада број становника, селе се људи из мањих у веће средине, одлазе према ЕУ. У Републици Српској сваке године умре 6000 више људи него што се роди. Ми имамо конкретне приједлоге: свако новорођено дијете, односно родитељ, добити једнократну помоћ у износу од 2000 КМ, а они који се одлуче за третреће и четврто дијете имаће просјечан односно читав доходак до пунољетства дјетета“, закључио је Брчкало.