Достојанствена шетња младости (ВИДЕО)

СШЦ „Василије Острошки“ Соколац испратио 55. генерацију матураната

Прије свечаног дефилеа, 55. генерација матураната окупила се испред зграде општине Соколац, а у име свих свршених средњошколаца, поздравили су присутне пригодним обраћањем. Упутили су захвалност родитељима, наставницима и вршњацима уз обећање да ће се и даље трудити да буду још бољи и да ће се у свој град вратити са титулама доктора, професора, умјетника.

У дневнику данас није било изостанака, а како кажу нове странице сопствених дневника од сутра настављају да пишу.

Фото: Драган Реновица

Начелник општине Соколац Милован Бјелица пожелио им је срећу у животу и даљем школовању.

– Ово је један од најљепших дана. Дан када свечано испраћамо младе људе у ново поглавље живота. Надам се да ће паметно изабрати будућа занимања и да ће их срећа пратити у приватном животу и у послу којим ће се бавити. Наша локална заједница годинама уназад настоји да створи што боље услове за живот, како би сви они који оду имали гдје да се врате. Било би ми драго да се након стечених диплома врате у наш град и ту заснују породице, истакао је Бјелица.

Фото: Бојана Арбиња

Матурант Игор Шука, рекао је да вечерас прослави присуствује око 120 средњошколаца, како из Сокоца, тако и оних који су школовање завршили у Хан Пијеску.

– Надам се да ће им ово вече остати у лијепом сјећању. Са нама су и колеге из подручног одјељења у Хан Пијеску, а придружиће нам се и неколико професора. Желим им лијеп провод и вече за памћење, казао је Шука.

Фото: Бојана Арбиња

Нађа Копривица ће се радо сјећати школских дана. Каже да су се ту родила пријатељства за цијели живот.

– Све успомене ме вежу за једно дивно другарство које ће сигурно и даље трајати. Планирам да упишем Факултет организационих наука у Београду и надам се да ћу остварити свој циљ, казала је Копривица.

Након шетње, матурско славље настављено је у Свадбеном салону „Wizard“ у Сокоцу.