Сузбијање вандализма у Сокоцу: Идентификовани починиоци (ВИДЕО)

Оштећене клупе и канте у близини стадиона „Бара“ на Сокоцу

Припадници Полицијске станице Соколац идентификовали су два лица који су осумњичени да су уништили имовину Спортско рекреативног центра „Гласинац“ Соколац. Несавјесни појединци уништили су нове клупе, које су, непосредно пред одржавање 56. МОСИ „Соколац 2019“, постављене у близини стадиона „Бара“.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица истакао је да је општина Соколац успјела да обезбиједи значајна средства за уређење градског насеља и простора Спортско-рекреативног центра „Гласинац“, на задовољство свих грађана и учесника ове манифестације. Рекао је да му је жао што је појединцима засметао уређен простор са клупама за посјетиоце изграђеним од посебно тврдог материјала и новим корпама за отпатке. Додао је да су нове клупе већ поручене и да ће се поломљене замијенити у наредних неколико дана.

На основу снимака забиљежених видео – надзором, полициски службеници су, како незванично сазнајемо, идентификовали осумњичене против којих ће бити поднијета кривична пријава, чиме је послата порука да је Соколац град безбједности, а да се дивљаштву стаје у крај.

Радници ЈКП „Соколац“ брзим реаговањем поново су уредили поменути простор.

Апелујемо на неодговорне суграђане да се уздрже од вандалских испада, а грађане Сокоца да реагују уколико примјете сличне појаве.