Након више од пола вијека просторије општине Соколац добиле нови изглед (ВИДЕО)

Реконструисана унутрашњост зграде општине Соколац

Локална управа општине Соколац у мају мјесецу ове године започела је пројекат унутрашње реконструкције зграде. Реализацијом овог пројекта, послије више од шездесет година канцеларије у градској управи добиле су нови изглед.

Поред одређеног броја канцеларија, реконструисана је и сала за сједнице Скупштине, као и шалтер сала за протокол, мокри чворови и ходници. У наредном периоду наставља се са радовима до цјелокупне реконструкције свих просторија.

Према ријечима начелника општине Соколац, Милована Бјелице, реконструкција је рађена у три фазе, а цјелокупни пројекат коштаће око 370.000 КМ.

– Зграда општине прављена је између педесетих и шездесетих година прошлог вијека. Поприлично је била дотрајала, јер је зуб времена учинио своје. Узимајући у обзиром да од тада није било већих радова у унутрашњости зграде, ми смо кренули у пројекат реконструкције просторија. Обзиром да је у питању стара градња, урађено је више посла него што смо могли да предвидимо. У првој фази реконструкције у којој су урађени мокри чворови, подови у ходницима и канцеларијама, сала за Скупштину, утрошено је око 140.000 конвертибилних марака. У другој фази реконструкције, потребно је било уклонити много недостатака који су откривени током радова, као што је постављање нових греда, подови у једном броју канцеларија захтјевали су комплетну реконструкцију, затим термоизолација и хидроизолација, за шта је по јавном позиву утрошено 120.000 КМ. Трећи јавни позив или трећа фаза реализације овог пројекта односи се на набавку канцеларијског намјештаја и опреме, а у склопу ње биће рађене и канцеларије које нису обухваћене у прве двије фазе, тако да цјелокупна реконструкција унутрашњости зграде износиће 370.000 КМ, рекао је Бјелица.

Он је додао да је пројекат већим дјелом финансиран из личних средстава општине, те да је пројекат финансијски подржала и Влада Републике Српске.

Извођач радова на пројекту Унутрашња реконструкција зграде општине Соколац је предузеће „Грађење“ д.о.о. Пале.

Avatar
Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.