Састанак Форума за безбједност општине Соколац: Предузете безбједносне мјере пред долазеће празнике (ВИДЕО)

Редован састанак Форума за безбједност општине Соколац, одржан је данас у кабинету начелника општине Милована Бјелице. Састанку су присуствовали командир и замјеник Полицијске станице Соколац, директори здравствених и образовних установа у нашем граду, те представници институција чланица Форума. Тема састанка била је тренутно стање јавног реда и мира, те превентивне мјере које ће бити предузете поводом предстојећих празника.

Начелник општине, Милован Бјелица, по завршетку састанка, истакао је да су предузете све потребне мјере, како би новогодишњи и божићни празници протекли у најбољем реду.

– Данас смо разговарали о раду угоститељских објеката и примјени уредбе о раду трговинских објеката, спровођењу уредбе о точењу алкохолних пића малољетницима, забрани употребе пиротехничких средстава и мјерама безбједности у саобраћају, те обавези истицања државних обиљежја током државних празника. Власници угоститељских објеката наредних дана сносиће дио одговорности за организовање новогодишњих прослава, а стање на терену надгледаће припадници Полицијске станице и општинска Комунална полиција, казао је Бјелица.

Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац, рекао је да је тренутно стање безбједности на подручју општине Соколац задовољавајуће. Напоменуо је да полицијски службеници предузимају одговарајуће мјере у вези са злоупотребом пиротехничких средстава, за шта су законом предвиђене ригорозне казне у износу од 300 до 900 КМ за физичка лица, те од 2.000 до 6.000 КМ за правна лица.

– Санкције власницима угоститељских објеката за точење алкохола пијаним и малољетним лицима износе од 400 до 1.200 КМ, а до сада смо по овом основу издали 15 прекршајних налога. Апелујемо на све да се уздрже злоупотребе коришћења пиротехничких средстава, како не би дошло до нежељених инцидената и повреда, истакао је Шаренац.

Учесници Форума за безбједност билу су истог става – да спремно дочекују долазеће празнике и да стоје на услузи грађанима.