Драги наши читаоци,

Заједно испраћамо још једну годину и, у нади да ће бити боља од претходне, радујемо се Новој. Неко ће рећи годину смо старији; мени је драже да смо за годину богатији. У протеклих 365 дана, свако од нас је имао успона и падова, тренутке који су нас ражалостили и оне који су нас неизмјерно обрадовали. И једно и друго данас су већ успомене.

Недавно прочитах да је језик тигра толико јак да може скинути боју са зида. Тако је то у природи уређено; потребан му је да може одерати кожу са плијена. Али, изненади ме појашњење да је тек други по јачини. Најјачи је људски језик који има снагу одвојити мужа од жене, брата од сестре, дјецу од родитеља, пријатеља од пријатеља… Жалости ме када бар минут мог живота отму људи који ружно говоре о другима. Јесте да они тада највише говоре о себи, али то не мијења чињеницу да је ненадокнадив тренутак узалуд потрошен. Тада се сјетим Јована Дучића: „Говорите рђаво о неком човјеку пола сата и ви сте послије тога несрећни и отровани; а говорите пола сата о њему добро, и кад то не заслужује, и ви постанете мирни и блажени, чак и поносни на љепоту својих осјећања, или бар на љепоту својих ријечи.“

У данима који су пред нама лијепо би било отупити језике; окупљати око себе породицу и драге људе да дијелимо радост коју доносе дан Христовог рођења и предстојећи празници, а то је богатство које треба стицати, увећавати и у њему уживати. И, наравно, праштати. Опростите свима који су вам се замјерили. Не зато што су они заслужили опроштај, него зато што сте ви заслужили мир у души са којим се може радовати, веселити и даривати. Имајте на уму да је осмијех најкраће растојање међу људима, а загрљај највреднији и потпуно бесплатан поклон који можете дати. Научно је доказано да грљење опушта мишиће и напетост, ублажује бол, поправља расположење… Вјерујем у легенду која каже да сваки пут када некога искрено загрлимо себи продужимо живот за један дан.

Давно чух мудрост да је живот оловка која се сваким даном све више троши. Зато се потрудимо да њоме нацртамо нешто лијепо, док је још има. Немојте оловку трошити да прежврљате ружно, штета је. У Новој 2020. години само окрените лист. Од срца вам желим да странице које ћете писати буду испуњене ведрим бојама, као што је ово наше празнично издање новина. Пред вама је прегршт најљепших жеља и честитки којима се придружујем у име колега и своје лично.

Срдачно вас поздрављам, уз жељу да будете здрави и весели до новог дружења у двоброју новина за јануар–фебруар наредне године, у којем ће бити информације о догађајима крајем децембра – оне које се нису нашле у овом броју, јер смо због благовременог изласка из штампе нешто раније закључили ово издање.

Мир Божији – Христос се Роди!

Из штампе је изашао 252. број Соколачких новина, у којима вас очекује прегршт информација које су обиљежиле мјесец децембар 2019. године.

АКТУЕЛНОСТИ:

-25.Редовна сједница Скупштине Града Источно Сарајево – УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА ОВУ И НАЦРТ БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ

-СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СОКОЛАЦ – УСВОЈЕН НАЦРТ ОДЛУКЕ БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ

-Посјета ПРЕДСЈЕДНИКА Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорада Арлова – ЗАХВАЛНОСТ НАРОДУ РОМАНИЈЕ У ИМЕ БРАТСКОГ НАРОДА СА КОСОВА

-Петогодишњи пројекат приведен крају – ВОДА У СОКОЛАЧКИМ СЕЛИМА НАКОН СТОТИНУ ГОДИНА

-Састанак Форума за безбједност општине Соколац – ПРЕДУЗЕТЕ БЕЗБЈЕДНОСНЕ МЈЕРЕ ПРЕД ДОЛАЗЕЋЕ ПРАЗНИКЕ

РАЗГОВОР С ПОВОДОМ:

МИЛОВАН БЈЕЛИЦА, НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ СОКОЛАЦ: – ТРЕБАЛО ЈЕ ХРАБРОСТИ ЗА ВЕЛИКЕ ПРОЈЕКТЕ

ПРИВРЕДА:

-У хотелу „Златни бор“ обогаћен садржај – ОТВОРЕН СПА ЦЕНТАР

-ПОРОДИЦА ЂУРОВИЋ – ПРОИЗВОДЊА КРОМПИРА ЈЕ ИСПЛАТИВ ПОСАО

ИНТЕРВЈУ:

У РУБРИЦИ ИНТЕРВЈУ ЗА СОКОЛАЧКЕ НОВИНЕ ГОВОРИ ЊЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВО МИТРОПОЛИТ ДАБРОБОСАНСКИ ХРИЗОСТОМ – ГРАДИМО СВОЈУ ОТАЏБИНУ И БУДИМО ЊЕ ДОСТОЈНИ!

ДРУШТВО:

-ЈУ ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА СОКОЛАЦ – ИЗЛОЖБА „Соколац некад и сад“

-Регионални одбор удружења пензионера – НЕЋЕМО ОДУСТАТИ ОД НАШИХ ЗАХТЈЕВА

-„Караван мира“ посјетио општину Соколац

-СШЦ „Василије Острошки“ Соколац – БРОЈНА ПОБОЉШАЊА У РАДУ ТОКОМ 2019. ГОДИНЕ

-Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ – УЧЕШЋЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНОМ КОЛУБАРСКОМ МАРШУ

КУЛТУРА

-Радосно обиљежена традиционална манифестација – ПРОСЛАВА НИКОЉДАНА

РЕДОВНЕ РУБРИКЕ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ НАШЕ РЕДОВНЕ РУБРИКЕ: РЕЛИГИЈСКЕ ТЕМЕ, СПОРТ, КУЛИНАРСКЕ МАЈСТОРИЈЕ И РАЗОНОДУ.

У децембарском броју Соколачких новина доносимо најљепше Божићне и Новогодишње честитке.

ОВО ЈЕ САМО ДИО ОНОГА ШТО СМО ПРИПРЕМИЛИ У 252. БРОЈУ СОКОЛАЧКИХ НОВИНА, КОЈЕ МОЖЕТЕ КУПИТИ ПО ЦИЈЕНИ ОД 2 КМ У СВИМ ПРОДАЈНИМ ОБЈЕКТИМА ШТАМПЕ У ГРАДУ.

 

Зорица Мирјанић
Рођена 13.јула 1970. године у Београду. По занимању дипл.економиста. Након првог запослења у „Радио Романији“ 1997. год. на мјесту спикер-водитељ програма, искуство стицала на разним пословима у више медијских кућа. Преко „Радија Источно Сарајево“, ТВ БН, ТВ Пинк БХ, Радија „Соколац“ и „Инфо центра“, на позицијама од спикера до меркетинг менаџера, поново је од 2016. год. у ЈП“Инфо центар“ Соколац.