Видео премијера: Младен Мачар – „Искрена“ (ВИДЕО)

На музичком небу и сцени нашег региона појавило се нешто ново и неуобичајено, а квалитетно. У питању је нумера „Искрена“ и видео спот за њу, до сада широј публици мало познатог Младена Мачара, коју је премијерно објављујен на Hardwired магазин порталу.

Младен Мачар је кантаутор, пореклом из Сарајева, а цео живот се на неки начин бави музиком, пишући текстове и компонујући, још од дечачких дана. Поред певања, свира и акустичне, електричне и бас гитаре. Оно што је код њега посебно занимљиво јесте да је Младен професионално војно лице! Војну школу завршио је у Београду, а током школовања свирао је у војним оркестрима, а касније у неколико тврђих, гитарских бендова, од којих се најдуже задржао у бенду Оловни Балон, чији је идејни творац и у ком је сазревао као музичар.

Данас се бави музиком искључиво креативно, користећи неколико врста дисторзираног звука бас гитаре и ударачких инструмената истока.

Песма „Искрена“ је настала у важном периоду ауторовог живота, у музичкој паузи нове приоритетне улоге супруга и оца, и представља својеврсну прекретницу. Аутор је описује као стамени израз емоције мушкарца, заноса, набоја, мушког доживљаја љубави, као сурово искрену причу у једној „dark noise“ атмосфери, химну равнотежи радости и мрака живота, а уз посебну посвету песниковој супрузи.