Избор спортисте године општине Соколац: Младена Петрушић најбоља и у 2019. години (ВИДЕО)

0
Фото: Б.Марковић

По двадесети пут, општина Соколац прогласила је и наградила најбоље спортисте, који су у протеклој 2019. години остварили запажене резултате.

У уводном обраћању начелник општине Соколац, Милован Бјелица, похвалио је спортске успјехе постигнуте у прошлој години, истичући да су спортисти најбољи амбасадори наше локалне заједнице.

Фото: Б.Марковић

– Соколац има спортисте на којима му често завиде и много већи градови и општине. Наши спортисти су учинили видљивим и препознатљивим наш Соколац. Приказали су дух, нашу енергију и жељу да будемо бољи од других, у свему и свуда. У прошлој години када смо били домаћини 56.МОСИ показали смо сву раскош спортског талента, домаћинског опхођења према ривалима и гостима и на то сви треба да будемо поносни, казао је Бјелица.

Најуспјешнији спортиста општине Соколац за 2019. годину је атлетичарка Атлетског клуба „Гласинац“, Младена Петрушић, а поменути клуб је најуспјешнији спортски колектив. Петрушићева носи и признање најбоље атлетичарке Републике Српске у 2018. и 2019. години, а била је и најуспјешнији спортиста 56. МОСИ „Соколац 2019“ са освојене четири златне медаље.

Фото: Б.Марковић

– Посебно ми значи ово признање које сам добила од општине Соколац. Првак сам Балкана у седмобоју, рекордерка БиХ у седмобоју и петобоју, а прошлогодишњу сезону завршила сам са четири златне медаље и рекордом 56. МОСИ, што је моје најдраже признање до сад, које је сигурно допринијело да се нађем на првом мјесту међу десет најбољих спортиста, казала је она.

На другом мјесту нашла се каратисткиња Карате клуба „Гласинац“ Исидора Боровчанин, зати слиједе, атлетичар „Гласинца“ Александар Лучић, те Немања Печеница из Кошаркашког клуба „Соколац“, Марија Батинић из Одбојкашког клуба „Гласинац“, Дарко Гашевић из Клуба малог фудбала „Гласинац“, Маринко Јанковић из Стрељачког клуба „Гласинац“, Неђо Шука из Омладинског фудбалског клуба „Гласинац 2011“, Ђорђе Радовић из Рукометног клуба „Гласинац“ и Жељко Комленовић из Планинарског друштва „Гласинац“.

Признање најбољем клубу општине Соколац у прошлој години, припало је АК „Гласинац“, а дугогодишњем тренеру Неђу Ђуровићу припала је част да преузме награду.

– АК „Гласинац“ се већ дуги низ година налази међу водећим клубовима БиХ и Републике Српске, а већ смо пет-шест пута проглашавани за најуспјешнији клуб општине Соколац. Своју доминацију смо показали освојивши 30 медаља на првенствима Балкана за 15 година, а постигли смо скоро 40 рекорда БиХ и Републике Српске“, казао је Ђуровић.

Десет перспективних спортиста, својим резултатима заслужили су признања општине Соколац, а награђени су: одбојкашица Марија Бакмаз, рукометаш Иван Бољанић, фудбалери Лука Војиновић и Јован Каповић, атлетичар Лука Кезуновић, млади кошаркаш Бојан Марковић, каратисти Огњен Павловић и Ђорђе Петрушић, Јована Паунић, чланица ЖФК „Соколац“ и Уна Крешталица, чланица Плесног клуба „Ника“ Соколац.

Најуспјешнији тренер у протеклој години био је Томислав Тамбурић из Кошаркашког клуба „Соколац“, а за спорстког радника 2019. године проглашен јеМилан Цуровић .

Посебна признања на овогодишњој манифестацији уручена су Миланку Боровчанину Ромсоку из Планинарског друштва „Гласинац“ и Горану Цвијетићу из Атлетског клуба „Гласинац“, а постхумно је награђен Драган Бартула, некадашњи врсни фудбалер „Гласинца“.

Посебно признање преузела је и Сњежана Џида, чланица Удружења лица са посебним потребама „Подршка“ Соколац.

Спортистима смо пожељели пуно спортске среће, а увјерени смо да добри резултати неће изостати ни у овој години.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.