Обновимо заједно, као породица, Манастир у Озерковићима (ВИДЕО)

У чудесним романијско-гласиначким предјелима, на тромеђи општина Рогатица, Пале и Соколац у Озерковићима, налази се манастир посвећен Светој Тројици. Божијим промислом, налазећи се у мјесту тишине и мира, Манастир је не само идеално мјесто за монашко тиховање и молитву, него и за активну мисионарску и културну дјелатност.

Благословом Митрополита дабробосанског Господина Хризостома и доласком игумана Георгија обновљено је монашко братство и започета материјална обнова Манстира.

Жеља је да манастир Свете Тројице буде мјесто молитве и подвига, чувања и његовања свега доброг и честитог што смо наследили од предака. Али, исто тако, да буде мисионарски и духовни центар одакле би кренула обнова, не само монах који живе у манастиру, него и један шири, морални и јеванђелски препород читавог српског народа.

У времану које човјека често оптерећује својим садржајима, доводећи га до граница људских сила, потребна су мјеста где човјек може отићи, помолити се, поразговарти са неким, скинути терет својих брига или, макар на кратко, удаљити се од тог свијета „који у зли лежи“.

Носећи ове мисли у срци, позивамо вас да, у границам својих могућности, помогнете обнову Манастира Свете Тројице у Озерковићима и тако постанете дио једне идеје која води ка срећи, радости, будућности…

Дјело обнове и препорода било које светиње није ствар само једног човека, него читавог народа.

Црква је Заједница – Црква је породица!

ОБНОВИМО ЗАЈЕДНО, КАО ПОРОДИЦА, МАНАСТИР У ОЗЕРКОВИЋИМА!

Српски Православни манастир Свете Тројице у Озерковићима
71 350 Соколац, РС, БиХ

Жиро-рачун за БАМ:
Нова Банка
Манастир Св. Тројице у Озерковићима

555-002-01477289-80

Остале информације:

тел: +387 57 485 741
моб: +387 65 662 275

Манастир Свете Тројице Озерковићи/Holy Trinity Monastery
https://www.facebook.com/evharisti/