Милорад О.Лале реизабран за предсједника (ВИДЕО)

Аутор: Добрила Абазовић

0

Милорад Лале данас је реизабран за предсједника Подручног Фудбалског савеза Сарајевско-романијске регије, одлучено је на извјештајној и изборној Скуштини овог савеза.

Он је, након годишње Скупштине, која је први пут одржана на Сокоцу, рекао новинарима да су све тачке дневног реда усвојене једногласно и да се у Подручном савезу добро радило захваљујући подршци Фудбалског савеза Републике Српске.

Лале је нагласио да су представници Фудбалског савеза Српске данас током посјете Фудбалском клубу „Младост“ у Рогатици и Омладинском фудбалском клубу „Гласинац 2011“ на Сокоцу разговарали са руководствима ових клубова.

Према његовим ријечима, Фудбалски савез Републике Српске, као и Фудбалски савез БиХ, настојаће да у наредној понуди за одржавање семинара и за полагање тестова, буде и Фудбалски клуб „Гласинац 2011“ који има „фантастичну спортску инфраструктуру“.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић рекао је да је Сарајевско-романијска регија јако битна за очување фудбала, а тиме и за развој овог спорта у Српској.

„Ми ћемо ставити акценат на помоћ свим клубовима у овој регији тако што ћемо директно помоћи са 50 одсто котизације и 50 одсто трошкова службених лица, што ће сигурно бити добра помоћ односно добра инфузија свим клубовима за њихов опстанак, а потом и за даљи развој“, навео је Зељковић.

Он је најавио помоћ Фудбалског савеза Српске у развоју инфраструктуре, те да се будућности очекује изградња неколико терена са вјештачком травом.

Предсједник Управног одбора Фудбалског клуба „Фамос“ из Источне Илиџе Маринко Божовић подсјетио је да је захваљујући такмичарском успјеху у претходној сезони и освојеном трећем мјесту овај клуб добио позив да игра у Првој лиги Српске.

Он је нагласио да се тренутно раде одређени инфраструктурни радови на стадиону, те да ће у сваком случају ФК „Фамос“ ући спреман у Прву лигу Републике Српске, додавши да вјерује да ће овај клуб бити стабилан прволигаш.