Фото: Драженко Вукојичић

Соколачки Омладински фудбалски клуб /ОФК/ “Гласинац 2011” од сљедеће сезоне наступаће под називом Фудбалски клуб “Гласинац 1936”, одлучено је на изборној скупштини најстаријег спортског колектива у овој локалној заједници.

Новоизабрани предсједник Скупштине клуба Момир Војиновић појаснио је да историја фудбала на Сокоцу, а самим тим ни “Гласинца” није почела 2011. године и то је основни разлог промјене назива клуба.

“Скупштина клуба дала је сагласност да се у што скорије вријеме одржи изложба о историјату ФК `Гласинац` Соколац од 1936. до данас, на којој ће бити представљено више од 300 фотографија из блиске и далеке прошлости”, рекао је Војиновић новинарима.

Избаран је и нови сазив Скупштине клуба са 21 чланом и усвојен извјештај о раду од 2011. до 2020, а до почетка прољећног дијела сезоне биће изабрани чланови Управног и Надзорног одбора клуба.

Нови чланови Скупштине су: Момир Војиновић /предсједник/, Момчило Вујичић /потпредсједник/, Драженко Вукојичић, Предраг Пајевић, Славиша Пандуревић, Огњен Војиновић, Младенка Пандуревић, Јована Солдар, Богдан Томић, Мишо Паунић, Огњен Крешталица, Младен Ћирјанић, Митар Пржуљ, Бојан Пејић, Дејан Томић, Милан Реновица, Нешо Боровчанин, Огњен Вуковић, Ђорђе Радић, Жарко Косорић и Раде Косорић.

ОФК “Гласинац 2011” основан је 2011. године, након покретања стечајног поступка у ФК “Гласинац” који је основан 1936. године.

Клуб је до 1941. године радио на окупљању омладине и развоју фудбалског спорта на подручју Романијске регије, а након Другог свјетског рата, у јесен 1949. “Гласинац” је имао први званични наступ у Подсавезу Сарајевске регије и од тада активно учествује у званичним такмичењима у тадашњим лигама БиХ све до 1992. године.

ОФК “Гласинац 2011” се од 2012. такмичи у Другој лиги Фудбалског савеза Републике Српске – група “Исток”.