Реконструкција и асфалтирање путева у Сокоцу теку планираним динамиком (ВИДЕО)

Бјелица: Радимо континуирано до краја грађевинске сезоне

0

Током овогодишње грађевинске сезоне на подручју општине Соколац урађен је велики број инфраструктурних пројеката. Када је ријеч о путној инфраструктури то јесте о санацији, асфалтирању, реконструкцији и изградњи нових путева, радови су и даље току, а изводиће се док временске прилике буду дозвољавале.

Према ријечима начелника општине Соколац, Милована Бјелице на пројектима путне инфраструктуре радиће се континуирано до краја грађевинске сезоне.

– У овој грађевинској сезони урадили смо много. Наставили смо оно што смо започели прошле године, у којој је уложено око 1.600.000 КМ за асфалтирање, реконструкцију и изградњу путева у Сокоцу. Прошле године смо припремили терен, а ове године почели асфалтирање Улице ,,9.јануар“, која води од улице Пера Косорића, СШЦ „Василије Острошки“ и Основне школе Соколац, даље исппод спортске дворане гдје се спаја са улицом Цара Лазара. Уређење ове улице је при самом крају, а центар града ће добити нови, модернији и љепши изглед по завршетку радова. Улица ,,9. јануара“ добиће дрворед, клупе као и бисту заслужног грађанина Миланка Реновице, рекао је Бјелица.

Он се осврнуо на све што је урађено у посљедње двије године на територији цијеле општине Соколац, када је ријеч о путној инфраструктури.

– Ове године урађено је асфалтирање дјела улица Бранилаца Романије, Иве Андрића, Николе Тесле, затим 700 метара од насеља Лазе до Расоваче, Михајла Бјелаковића, Карађорђеве, Миланка Витомира, Војводе Мишића, Миланка Филиповића, као и дјелови улица у насељима Брезијак и Мајдани. Такође асфалтирана је дионица улице Милана Шарца, која води поред зграде Електродитрибуције до улице Цара Лазара и дио пута у насељу Пуховац. Урадили смо и 800 метара асфалта у приградском насељу Брејаковићи. Дакле, радили смо у већини градских насеља, и наставићемо до краја грађевинске сезоне, истакао је Бјелица.

Када је ријеч о прошлогодишњим радовима, урађено је асфалтирање десет улица у Соколачком насељу Брезијак. Рађено је шест улица у насељу Соколачке њиве, у коме је комплетирано скоро цијело насеље. Затим, урађена је саобраћајница са тротоаром и паркингом, то је дио магистралног пута од скретања за село Ћаварине до раскршћа према Кнежини. Реконструисан је дио улице Јове Јанковића, као и дио који води од улице Милана Шарца до Градског стадиона „Бара“. Нови изглед града добили смо и изградњом пјешачке стазе која једним дјелом води од стадиона до Нове спортске дворане, а другим дјелом повезује са главном улицом Цара Лазара. Рађен је и дио тротоара од соколачког насеља Балтићи до Мајдана.

Значајан помак направљен је и када је у питању поправка, реконструкција и асфалтирање путева у руралном подручју, у протеклом периоду урађен је километар асфалтног пута на дионици Ћаварине – Шенковићи и од села Мангурићи према Ишерић брду. У селу Педише урађено је око километар и осамстотина метара пута, и исто толика дионица локалног пута Каљина- Храсишта – Доње Гире. Активности на санацији путева усмјерени су и на путну инфраструктуру у мјесним подручјима.

Извођач радова на већини поменутих пројеката путне инфраструктуре у општини Соколац било је предузеће „Романијапутеви“.