Мост пријатељства са Радиом Круг: Љубав преко жице од Романије до Швајцарске (ВИДЕО)

На измаку 2020. године у којој смо прескочили и изоставили бројна дружења, у којој смо једни другима ускратили руковања и загрљаје, у којој се не можемо похвалити великим бројем нових пријатеља, дио екипе „Инфо радија“ имао је част и привилегију да учествује у програму радија који се емитује на Каналу К у далекој Швајцарској.

Наша новинарка Бојана Марковић, 6. децембра гостовала је у емисији Радио Круг, која се емитује у поменутом програму Канала К.

– За ову лијепу сарадњу заслужна је, новинар, писац и водитељ Виолета Алексић, која заједно са колегама уређује и води емисију Радио Круг, на таласима швајцарског Канала К. Поред ње екипу чине Тања Радојевић, Мирослав Динић, Јован Арсенијевић, Љиљана Црнић, људи окупљени око идеје да се глас нашег народа далеко чује. На моје велико задовољство, пружила ми се прилика да поред представљања моје поезије, ближе приближим и представим нашу медијску кућу „Инфо центар“, али и град Соколац и Романију, казала је новинарка Марковић.

Бојана објашњава да је Канал К медијска кућа у швајцарском граду Арау, да траје више од три деценије, а програм на српском језику емитује два пута седмично.

– У емисију Радио Круг, сваке седмице, уторком и недјељом, у програму учествију људи са свих меридијана: из Европе, Америке, Аргентине и других крајева свијета. У етру Канала К, у Радио Кругу, чују се најновије информације из различитих области друштвеног живота и то на српском и на свим свјетским језицима. Без предрасуда, пружају прилику сваком, ко има шта да каже, а поред новинарског посла ови вриједни људи често организују културне догађаје, промоције, предавања, мини-концерате у Српском културном друштву и Волксхаусу – Градској кући у Цириху, казала је она.

Надамо се да ће ово бити почетак једне успјешне сарадње у години када наша медијска кућа прославља четири и по деценије успјешног информисања.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.