Фото: Филтер

Данас је обављена примопредаја дужности између Ненада Вуковића, досадашњег градоначелника и Љубише Ћосића, новог градоначелника Источног Сарајева.

Један од састанака који је Ћосић имао првог радног дана, био је са Милорадом Додиком, српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ. Састанку су присуствовали и замјеник градоначелника, предсједник Скупштине града, начелници општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево, Пале, Соколац, Трново те замјеник начелника општине Источни Стари Град. Разговарано је о важним инфраструктурним пројектима чија је реализација у току или тек треба да почне, као и подршци развоју привреде у Источном Сарајеву.

Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева, навео је да је тема састанка била и заштита и унапређење најважнијих обиљежја града.

Фото: Филтер

„То су, између осталих, Универзитет, Болница и Јахорина. Важно је да се води рачуна о равномјерном развоју града. У наредне двије године можемо рачунати на пакет подршке привреди који ћемо заједно креирати. То се односи на постојеће али и нове привредне субјекте који требају запослити људе у Источном Сарајеву”, рекао је Ћосић након састанка.

Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ истакао је да је циљ проналазак рјешења која побољшавају квалитет живота на овом подручју. Најавио је потпуну реконструкцију пута који од Источног Сарајева води до Зворника, те да ће дио преко Романије бити завршен у наредне двије године. Истакао је да је задовољан стањем на Јахорини и да ће се улагања у даљи развој планине наставити.

„Треба завршити гондолу од Пала а затим и гондолу одавде па све до Јахорине. Мораћемо кадровски јачати Болницу. Идеја је и да се стари дио болнице реконструише за потребе смјештаја старих лица. Овај простор је стратешки важан за Републику Српску и драго ми је што смо се окупили и вјерујем да ћемо за мјесец-два одржати нови састанак“, најавио је Додик.