Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић у Сокоцу: Договорена помоћ у реализацији пројеката (ВИДЕО)

0

Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић са сарадницима посјетио је данас општину Соколац и са начелником Милованом Бјелицом разговарао о већ реализованим пројектима као и сарадњи у будућем периоду са акцентом на стварање бољих услова за повратак и опстанак повратничке популације на овом простору.

На састанку је било ријечи о изградњи објекта за потребе Исламске заједнице повратницима у Кнежини, а министар Рамић истиче да је прва фаза пројекта завршена, док ће друга фаза бити завршена током ове године и то за просторије Меџлиса.

– Ради се о већ постојећем објекту који је реконструисан и налази се преко пута Џамије у Кнежини. План је да у овој години завршимо остале послове како би наведени објекат био усељив. Са општином Соколац у претходним годинама смо реализовали одређене инфраструктурне пројекте на задовољство свих повратника. Данас смо разговарали о наставку те сарадње и реализацији путне комуникације Олово – Соколац, додао је Рамић.

Начелник Милован Бјелица изразио је задовољство досадашњом сарадњом са Федералним министарством расељених особа и избјеглица као и са министром Рамићем лично на успјешној и неупитној сарадњи.

– Асфалтирани су путеви према Паржевићима, Гирама и Ишерић брду а урађена је и друга инфраструктура. Договорено је да се направи предрачун радова пројекта спајања пута од Олова преко Кнежине до Сокоца. Радови ће почети од Ишерић брда, рубног села према општини Олово, затим ка соколачком селу Мангурићи. Од Министарства за људска права и избјеглице БиХ у ове сврхе одобрена су средства у износу од 42.000 КМ, а један дио средстава ће обезбиједити и општина Соколац. Наредне недјеље расписаће се тендер, међутим, недостајаће значајан дио средстава, али имамо чврсто обећање министра Рамића за финансијску помоћ као и начелника општине Олово и других кантоналних општина, истакао је Бјелица.

Разговарано је о планираном завршетку дионице локалног пута према селу Кути и настојањима да се обезбиједе средства за асфалтирање дионица пута према селима Кошутица и Прељубовићи.

Начелник Бјелица је подсјетио да је министар Рамић пријатељ општине Соколац, уз чију помоћ је до сада реализовано више пројеката који су донијели бољитак у ову општину.

Најављен је нови састанак, након реализације пројекта путне комуникације између Олова и Сокоца, који је веома битан за све народе и одвијање привредних активности између општина Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.