Омладина Сокоца данас уређивала свој град (ВИДЕО)

Фото: Соколац-срце Романије

Чланови Омладинске организације „Соколац“ у данашњој акцији чишћења прикупили су сав отпад на зеленој површини код Спортске дворане „Лименка“, очистили и опрали комплетан плато код овог објекта, те уредили кошаркашко игралиште и означили терен за ножни тенис.

Предсједник Скупштине ове организације Марко Мухаремовић рекао је Срни да су током прољећног уређења од нагомиланог смећа очистили и простор раније сточне пијаце на Ђурковића брду, те засадили 13 садница бијелог јасена на више локација у градском насељу.

Фото: Соколац-срце Романије

„Учествовало је око 70 лица која су свако на свој начин допринијела да наш град изгледа љепше, посебно у близни Спортске дворане `Лименка`“, навео је Мухаремовић.

Он је нагласио да су у акцији чишћења, чији је слоган „Покупи смеће, не буди смеће“, помогли општина Соколац, Јавно комунално предузеће „Соколац“, драгстор и пекара ,,Макси“, соколачко Шумско газдинство „Романија“, Ватрогасна јединица Соколац, спортски клубови и волонтери који су се одазвали позиву омладине да учествују о овој активности.

Фото: Соколац-срце Романије

„Акција је била успјешна и драго нам је да својим дјеловањем и радом подстичемо и друге организације и комплетно становништво да допринесу уређењу града“, истакао је Мухаремовић.

Према његовим ријечима, данашња акција уређења насеља је дио пројекта Омладинске организације општине Соколац под називом „Еко изазов“, а активности се настављају и сутра.

Фото: Соколац-срце Романије

Циљ овог пројекта јесте да буде уређена једна локација и нађено трајно рјешење за одлагање прикупљеног отпада.

Омладинска организација „Соколац“ почела је своје активности у децембру 2020. и до сада су организовали неколико веома запажених културно-забавних манифестација које су биле веома посјећене.