Свечани дефиле матураната 57. генерације СШЦ „Василије Острошки“ – Соколац поздравио младост и љепоту (ВИДЕО)

0

Средњошколски центар „Василије Острошки“ испратио је синоћ 57. генерацију матураната традиционалним дефилеом главном улицом Сокоца. То је већ одавно и један од најсвечанијих дана у општини током цијеле године, који је, на срећу синоћ био без кише, па су бројни грађани могли уживати у шетњи младости и љепоте.

Прије шетње, матуранти су се окупили испред зграде општине Соколац гдје их је поздравио начелник Милован Бјелица упутивши им честитке и срећу у животу и даљем школовању.

– Срећан сам и поносан на наше младе људе, али и због тога што смо у ситуацији да коначно након више од годину дана пандемије вируса корона можемо организовати једну овакву већу манифестацију. Матуранти формално завршавају другу етапу у свом животу, сада иду даље и ја им желим да заврше факултете, магистарске студије и докторате, а они који се оприједијеле да раде, да буду успјешни радници, а свима заједно да крену и у формирање породица. Надам се да никада неће заборавити свој Соколац, Романију, Источно Сарајево и Републику Српску – поручио је Бјелица.

Наставничко вијеће је и ове године бирало ђака генерације, а овај епитет понијела је Анамарија Каностревац.

– Част ми је што сам ученик генерације школе која има изузетан реноме и вишедеценијску традицију. Поносна сам и на своје колеге јер смо успијели да извучемо најбоље у посљедњих годину дана из оваквог образовног система какав је био. Планирам да упишем Медицински факултет у Фочи и мислим да имам дужност према општини Соколац, Граду Источно Сарајево и РС да наставим образовање у нашој земљи и да се за неколико година вратим и допринесем заједници – додала је Каностревац.

Већ неколико година о организовању прославе матурске вечери одлучују ученици. Један од организатора, матурант Младен Каповић, истакао је да је поносан што су успјели организовати овај скуп, који прошле године није одржан због ковид ситуације.

– Стварно ми је драго што смо организовали прославу матурске вечери, јер смо били забринути да ли ће бити могуће због актуелне пандемије. Посљедње године школовања смо били у ванредним условима и можемо рећи да смо ставили наше животе на чекање, да би сачували туђе. Ипак, слиједимо своје снове, завршили смо школу и надамо се будућим успјесима – нагласио је Каповић.

Матуранти, са осмјесима и у свечаним тоалетама позирали су фотографима, родитељима и пријатељима. Ми им желимо да и кроз живот, који је пред њима, корачају одважно и насмијани као што су то учинили и ове јунске вечери.