Ферата на „Црвеним стијенама“ привлачи све више туриста (ВИДЕО)

Планинарски дом „Црвене Стијене“ на Романији у посљедње вријеме привлачи све већи број турсита а посебно након што је изграђена Ферата. Планинари, љубитељи природе и адреналина из региона па и шире редовни су гости. Након ферате или неких других зимских активности у планинарском дому чека их топла и пријатна атмосфера уз шпљицу чаја или чашицу ракије.

До планинарског дома Црвене стијене стиже се астфалтим путем који је 4,5 километра удаљен од регионалног пута Соколац – Источно Сарајево са скретањем на Равној Романији. Ушушкан у густој црногоричној идили, скривен од погледа под сњежним покривачем изгледа чаробно. Вриједни чланови планинарског друштава Гласинац воде бригу о овом локалитету који је у посљедње вријеме доживио популарност, а посебно након изградње оближње ферате.

Дом још није у потпуности завршен али је тренутно могуће оргнизовати дневне боравке и послужења за излетнике и планинаре, као и заљубљенике у природу, и све оне који желе да проведу слободно вријеме у природи.

Туристички бум који се десио изненада мјештане није затекао неспремне па су и они спремни да помогну развоју овог туристичког драгуља. Интересовања туриста не мањка, а посебно је тако сада око новогодишњих празника.

Иако се не препоручује ићи на ферату у зимском периду наишли смо на авантуристу Слађана из Теслића који је упркос минусу и снијегу успио да се попне на ферату.

Планова за будућност је много па већ од почетка јануара на овом локалитету биће отоворен ски лифт за дјецу.

Планианрски дом налази се на надморској висини од 1.365 метара и од њега воде уређене планинарске стазе, за 20 минута хода се стиже на најатрактивнији видиковац на Романији, Црвене Стијене, а до највишег врха Романије Велики Лупоглав стиже се за 3 часа хода. Па ко воли нек изволи.