Арлов и Шапић у манастиру Соколица (ВИДЕО)

0
Фото: Д.Нешковић

Предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов сусрео се данас на Сокоцу са градоначелником Београда Александром Шапићем.

Приликом сусрета у у манастиру Соколица на Равној Романији Арлов је Шапићу уручио бисту Цара Душана израђену на Космету, књигу „Хумано срце Српске“ аутора Славка Басаре, новинара Спортског журнала, у којој је описан 15-годишњи хуманитарни рад Одбора, као и дечанско вино.

– Изузетно ми је драго што сам данас био са познатим врхунским спортистиом, хуманим човјеком и градоначелником Београда, престонице свих Срба, Александром Шапићем, што имамо исте коријене с Кордуна, из села Блатуша, Општина Вргинмост из којег су његов отац и моја мајка. И његови преци су као и моји, доживјели тужну судбину и стравичан покољ у глинској цркви од 29. јула до 3. августа 1941. године. Шапића сам упознао са великим хуманим пројектима Одбора и замолио сам га да Град Београд помогне у опремању Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ за дјецу и младе с потешкоћама у развоју у Косовској Митровици – рекао је Арлов.

Фото: Д.Нешковић

Шапић је изразио захвалност и одушевљење због поклона са Косова и Метохије. Обећао је да ће размотрити приједлог и настојати да помогне опремање Центра, као и да има велику жељу да посјети Косово и Метохију.

Фото: Д.Нешковић

– Овим путем желим да захвалим и Миловану Бјелици начелнику општине Соколац који ме је позвао да присуствујем овако значајном пријему и првој посјети градоначелчника Београда Сокоцу, уопште Републици Српској, поготово што је сусрет приређен у манастиру Соколица, посвећеном Светом Георгију у којем је исписано 4.210 имена погинулих бораца Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату – додао је Арлов.

Фото: Д.Нешковић

Такође, Арлов је захвалио Бјелици на великодушном учешћу у 10. јубиларном пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, као и обећању начелника да ће у складу са могућностима општина помоћи опремање Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“.

Домаћин овог сусрета био је јеромонах Андреј Ковачевић, старјешина манастира Соколица на Равној Романији.