Никола Роквић пред неколико хиљада посјетилаца одржао концерт на Равној Романији (ВИДЕО)

0
Фото: Бојан Д.Тошић

У оквиру обиљежавања 20 година од освећења манастира Соколица на Равној Романији, 10.августа је приређен концерт популарног пјевача Николе Роквића. Настојатељ манастира архимандрит Андреј упознао је Роквића о историји настанка и изградњи ове светиње. Као што је најавио пред почетак наступа, репертоар су чиниле мало брже пјесме попут: „С ким си ме ноћас варала“, „Жељо моја“, „Повреди ме“, али и многобројни хитови његовог оца и легенде народне музике Маринка Роквића те пјесме које су везане за Косово.

Како нам је рекао, није први пут да се нашао на овим просторима и воли да пјева за овдашњу публику, а није крио одушевљење након обиласка манастира.

-Прелепо је, заиста се осети посебна смирујућа и молитвена атмосфера. Сва та имена исписана на зидовима светиње дају додатни духовни осећај, као и икона Богоридице Млекопитатељнице. Верујем да сам се напојио љубављу и смирењем. За мене је велики благослов бити на овом божанственом месту. Част је наћи се овде и заједно са овдашњим људима славити живот и велики јубилеј освећења манастира – истакао је пјевач.

Фото: Бојан Д.Тошић

Никола Роквић је недавно издао нову пјесму „Лептиру мој“ и задовољан је како је прихваћена код публике.

Фото: Бојан Д.Тошић

-Ускоро планирам да снимим „Неверу“ у целом аранжману. Тренутно сам веома активан тако да ће на сваких неколико месеци бити нешто ново од мене – открио је он.

Фото: Бојан Д.Тошић

Како је често присутан у источном дијелу Републике Српске, поручио је да ће се радо одазвати на сваки позив и поново посјетити ове крајеве.