Минић: У Сокоцу евидентно повећање производње млијека (ВИДЕО)

0
Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић оцијенио је данас у Сокоцу да је у овој општини евидентно повећање производње млијека, те да ће са одређеним инвеститорима разговарати о обезбјеђивању прераде млијечних производа.

„То би допринијело не само повећању производње млијека, већ и затварању једног круга када је ријеч о тржишту“, рекао је Минић новинарима након састанка са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Осим посвећивања пажње мјери која се односи на подршку произвођачима млијека, ресорни министар је навео да су разговарали и о производњи кромпира.

„Министарство је повећало премије које се односе на сјеменски кромпир за око сто одсто, са неких 160.000 на 300.000 КМ и на тај начин ћемо задржати конкурентну цијену сјеменског кромпира која је прошле године била око једну КМ по килограму што омогућава нашим пољопривредним произвођачима да заснују нови циклус производње“, додао је Минић.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Он је напоменуо да су раније разговарали о инвестицијама које би требале бити реализоване у Сокоцу.

„Сарадња локалне заједнице са вишим нивоима власти доводи до реализације пројеката који су веће вриједности од номиналне вриједности помоћи самог министарства или саме општине“, закључио је Минић.