Неусвајањем извјештаја соколачки СНСД започео припреме за изборну кампању 2024.године (ВИДЕО)

0

Данас је настављена 20. редовна сједница Скупштине општине Соколац, на којој су одборници разматрали Извјештај о раду начелника општине Соколац за 2022.годину, Извјештај о извршењу општинског буџета за прошлу годину и финансијске извјештаје спортских клубова, организација и удружења са подручја општине Соколац, којима су у прошлој години дозначена средства из општинског буџета.

Очигледно је да се неусвајањем ових извјештаја соколачки одбор Савеза независних социјалдемократа (СНСД) полако припрема за изборну кампању, иако је до локалних избора у Босни и Херцеговини остало више 520 дана, чиме се јасно показује (не)брига о интересима становника општине Соколац.

ОД СТРАНЕ СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ НЕМА ПРИЈЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је за СРНУ да је очекивао овакав исход сједнице Скупштине. Бјелица је навео да се многе идеје и пројекти који потекну из кабинета начелника настоје оспорити, а да, с друге стране, од „скупштинске већине нема ниједног пројекта“.

Он је подсјетио да се недавно покушала проблематизовати израда Зонинг плана објекта за производњу електричне енергије из обновљивих извора, па је након двије сједнице прихваћен.

Бјелица је нагласио да општина Соколац није у ситуацији да продаје градско грађевинско земљиште, да наплаћује ренту као остале општине у саставу града Источно Сарајево, што би помогло и реализацију неколико пројеката у области развоја туризма.

Према његовим ријечима, на подручју општине Соколац много тога је урађено, ради се у континуитету већ 11 година, а грађани то добро препознају и дају подршку када је потребно на изборима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име